Tribal Wars 2 werd met veel bombarie gebracht, maar het leek er al snel op dat het spel een snelle dood zou gaan sterven. De spelers die Tribal Wars speelden, zagen de Tribal Wars 2 versie als een matig uitgevoerde evolutie die weinig te bieden had aan de spelers. Teveel grafisch, teveel gelijkenissen, zo was het oordeel. Dit bleek ook uit onze Tribal Wars 2 review. Innogames is aan het werk gegaan met deze kritieken en voerde nieuwe functies in, maakte het spel aantrekkelijk en kwam met nieuwe gebouwen en nieuwe functies. Tribal Wars 2 werd gered: Er kwamen nieuwe spelers, en steeds meer actieve spelers begonnen vrienden uit te nodigen. Nu is Innogames klaar voor de volgende stap. Een nieuwe feature die pas ingevoerd zal worden op de volgende wereld die eerdaags open zal gaan.

Een nieuwe feature in Tribal Wars 2

In Tribal Wars en Tribal Wars 2 is het mogelijk om de troepen van het ene dorp naar een ander dorp te sturen. Dit is handig wanneer je aangevallen wordt, of wanneer je preventief je zaken op orde wilt hebben, voor het geval er een aanval komt. Je kunt de troepen niet verder sturen vanuit dat dorp. Ze moeten eerst terug naar het dorp waar ze eigenlijk uit afkomstig zijn, en dat is bijzonder jammer. Het zou makkelijker zijn wanneer je de troepen gewoon in een ander dorp kunt plaatsen, en dat dorp als thuisbasis aan kunt wijzen. Zo kun je veel sneller aanvallen plaatsen!

Op de nieuwste Tribal Wars 2 wereld zal dit mogelijk worden. Wanneer je troepen naar één van je andere dorpen stuurt, kun je ervoor kiezen om de troepen aan het dorp toe te wijzen. De troepen die je selecteert, krijgen dan een nieuwe thuisbasis. Op die manier wordt het veel makkelijker om strategie toe te passen in het spel, en het wordt veel makkelijker om een front aan te passen voor een nieuwe aanvalsgolf. Nog een leuke extra: Wanneer jouw vijand denkt te weten wat je in het dorp hebt staan, moet hij ineens bijzonder snel zijn. Je hebt namelijk niet veel tijd nodig om op deze manier volledige legers om te bouwen tot een beter werkend geheel. In de Tribal Wars 2 handleiding lees je hier meer over.

Komt er nog meer in Tribal Wars 2?

Innogames is op dit moment aan het werk met meer features en meer mogelijkheden, maar wij verwachten dat Innogames eerst wil kijken of alles rond de nieuwe mogelijkheid goed werkt. Wanneer alles draait zoals het moet, en er zijn geen problemen op de nieuwe spelwereld, dan zullen er meer nieuwe ontwikkelingen gaan komen.