Ben je op zoek naar een leuke online strategie game en ben je nieuwsgierig geworden naar Tribal Wars dankzij onze Tribal Wars 2 review? Dan kun je direct beginnen dankzij de tutorial die in het spel zit, maar het wordt nog net even iets makkelijker dankzij onze Tribal Wars 2 handleiding. De tutorial is namelijk niet zo compleet als je misschien zou willen, en dankzij onze handleiding kun je net even een stukje verder komen tijdens het spelen!

De tutorial van Tribal Wars 2

Wanneer je nog geen account hebt, kun je via onze website direct een account aanmaken. Hiervoor heb je een emailadres, een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Kies je naam zorgvuldig, net als je wachtwoord, zodat je een leuke naam hebt om mee te spelen en je account goed beveiligd is.

Je wordt direct welkom geheten in Tribal Wars 2. Dankzij de tutorial kun je direct het spel in rollen. De tutorial bestaat uit meerdere onderdelen, maar de belangrijkste zijn het opbouwen van je dorp, het verhogen van de grondstoffen, het verkrijgen van grondstoffen uit het voorradendorp en daarnaast moet je een tweede dorp op gaan starten. Dit kan al direct, en de tutorial helpt je hierbij.

Hier zit echter ook een probleem in de tutorial, en deze is belangrijk voor de Tribal Wars 2 handleiding. In eerste instantie moet je dus iets doen op drie plekken. Je eerste dorp, je tweede dorp dat in opbouw is, en het voorradendepot. Je kunt van locatie wisselen door de tutorial te gebruiken, maar dit werkt niet wanneer je gewoon even wilt kijken hoe ver alles is. Hoe kun je dan van je eerste dorp naar je tweede dorp wisselen?

Tribal Wars 2 afbeelding in-game Je kunt van locatie veranderen door op het menuknopje te klikken dat boven in beeld staat, rechts naast de naam van je dorp. Je kunt hiermee direct naar je tweede dorp, of naar het voorradendepot gaan.

Wat is het doel van Tribal Wars 2?

Elk online stratie spel heeft een bepaald doel. Zou het geen doel hebben, dan is de strategie ver te zoeken. De doelen in Tribal Wars 2 zijn exact gelijk aan de doelen in Tribal Wars zelf. Je moet je dorp opbouwen om zo genoeg grondstoffen en leger te kunnen maken, en met dit leger moet je andere dorpen overnemen om zo de macht naar je toe te trekken. Dit kun je onder andere doen door mee te spelen met een groep andere spelers, een stam.

Wat opvallend is, is dat je in TW2 direct een tweede dorp krijgt. Dit is in eerste instantie gewoon een stukje land, maar wanneer je alle 50 stappen doorlopen hebt, wordt het ook echt een dorp. Voor deze 50 stappen heb je niets nodig. Je hoeft niet te betalen, en je hoeft er geen grondstoffen voor uit te geven. Het zijn gewoon opdrachten waarbij je eens in de zoveel tijd een opdracht aan moet zetten, of moet beëindigen. Wanneer je een opdracht voltooit, krijg je hier een beloning voor. Maar de hele tutorial zit helemaal vol met beloningen!

De beloningen in de Tribal Wars 2 tutorial

De tutorial is goud waard tijdens het spelen van Tribal Wars 2. Aan de hand van de tutorial leer je namelijk het spel spelen, maar wat veel belangrijker zal blijken, is dat je constant beloningen krijgt voor alle opdrachten die je afrondt. Met deze beloningen kun je in nagenoeg alle gevallen direct door naar de volgende opdracht. De toezichthouder, de militair en de grondstoffen expert helpen je bij elke stap die je moet zetten in het begin. Let je goed op, dan kun je het al snel zelf overpakken.

Het dorp opbouwen in Tribal Wars 2

Tribal Wars 2 dorpsopbouw Tribal Wars 2 is een spel waarbij jouw dorp het belangrijkste zal blijken. Je moet je dorp op een goede manier opbouwen om zo sneller vooruit te kunnen. In de eerste instantie zal je aandacht moeten besteden aan je grondstoffen. Hoe hoger de mijnen zijn, hoe meer grondstoffen je per uur produceert. De hoogte van de productie hangt af van de wereldinstellingen waar je op speelt. Met de grondstoffen kun je uiteindelijk de rest van je dorp opbouwen, maar wacht niet te lang met het maken van een leger. Wacht je te lang, dan neemt iemand jouw dorp over voordat je iets hebt kunnen doen. Zorg dus altijd voor een goede muur, en een basisverdediging om vijanden af te schrikken.

Stammen op Tribal Wars 2

Tribal Wars 2 handleiding stammen Je kunt dit spel alleen proberen te spelen, maar je zal merken dat het een stuk makkelijker en leuker is wanneer je een goede stam gevonden hebt. Wacht hier altijd even mee totdat je jouw eigen dorp een beetje op orde hebt, en kijk naar een goede stam bij jou in de buurt. Door samen te spelen met andere spelers, is het makkelijker om vijanden af te kunnen slaan. Natuurlijk kunnen jullie ook samen afspreken om iemand aan te vallen. Samen sta je immers sterk. Het grootste voordeel aan de stammen op Tribal Wars 2 is dat je hulp kunt vragen aan ervaren spelers. Ben je een ervaren speler, dan kun je iemand helpen met het spel beter te begrijpen. De kans is groot dat je daar in de toekomst weer profijt uit kunt halen!

Betalen voor Tribal Wars 2

In eerste instantie is het niet nodig om te betalen voor Tribal Wars 2. De eerste week kom je namelijk prima door met de tutorial, de grondstoffen die je hiermee verdient en de kosten van het bouwen zijn in eerste instantie bijzonder laag. Je krijgt ook nog eens aardig wat troepen waarmee je grondstoffen kunt stelen uit de barbarendorpen om je heen, de dorpen waar geen speler in actief is. Alle bouwtijden die onder de vijf minuten komen, kun je gratis beëindigen.

Maar wanneer je verder in het spel komt, lopen de beloningen op een gegeven moment af. De handige boosters die je in het begin kreeg, zijn allemaal gebruikt en sommige bouwtijden kunnen uren duren. Speel je voor je plezier en heb je geen haast, dan kun je natuurlijk gewoon lekker gratis blijven spelen. Wil je echter zorgen dat je in de top mee kunt komen, dan kan het verstandig zijn om een paar euro te storten zodat je ineens uren eerder klaar kunt zijn met bouwen. Je kunt er ook boosters voor kopen uiteraard. Wil je beiden, houd dan de acties in de gaten die Innogames op Tribal Wars 2 heeft.

De troepen in Tribal Wars 2

Tribal Wars 2 handleiding troepen tips We hebben de tutorial en de dorpen besproken in de Tribal Wars 2 handleiding, maar hoe zit het precies met de troepen? Dit is gemakkelijk terug te zien wanneer je de kazerne opent. De speervechter en zwaardvechters zijn de verdedigende eenheden die goedkoop zijn. De gepantserde cavalerie is een stukje duurder, maar is ook beter in de verdediging, zeker wanneer je een combinatie maakt tussen speervechters, zwaardvechters, boogschutters en de gepantserde cavalerie. Wil je meer aanvallend gaan spelen, in je tweede dorp bijvoorbeeld, dan kun je beter voor de bijlvechters en de cavaleristen gaan, eventueel met de boogschutters te paard. Wil je echt een indruk achterlaten op je vijanden, werk dan ook met rammen en katapulten. Rammen kun je alleen maar op de muur gebruiken, maar katapulten kunnen alle gebouwen één voor één neerhalen.

Het hospitaal en de taverne in Tribal Wars 2

Twee gebouwen die niet in het originele spel voorkomen, maar wel in deze variant, zijn het hospitaal en de taverne. De taverne is redelijk eenvoudig. Je kunt hier spionage en contraspionage activeren. Hoe hoger het level, hoe krachtiger de acties worden. Het hospitaal is compleet nieuw. Hier kun je gewonde soldaten verzorgen, die op die manier sneller opgelapt kunnen worden. Het aantal bedden is afhankelijk van het level van het hospitaal. Wil je een flinke oorlog gaan ontketenen, zorg dan dat je genoeg bedden hebt om snel weer een bruikbaar leger te hebben na een fikse veldslag!

Goed om in de gaten te houden

  • Maak goed gebruik van de tutorial, de bonussen helpen je sterk vooruit
  • Accepteer niet direct de beloningen. Kijk eerst of het in de opslag past
  • De tutorial geeft je veel troepen, maar het is een mix van troepen dus bouw direct leger op
  • Vergeet niet regelmatig tussen je dorpen te wisselen met de menuknop naar je dorpsnaam
  • Let op de acties van je buren. Groeit een dorp lange tijd niet meer, dan is het goed om eens langs te gaan met spionnen
  • Zoek een goede stam. Dit geeft je bescherming en zorgt voor een veel leukere spelomgeving
  • Download de applicatie wanneer je het spel wilt blijven spelen. Zo kun je onderweg ook strijden!

Heb jij wat aan deze Tribal Wars 2 handleiding gehad? Neem ook eens een kijkje bij andere leuke online spellen en ons online browser game overzicht voor de beste online browser games!