Het online voetbalspel is niet zo nieuw als je misschien zou denken. Het eerste online voetbalspel kwam al snel na de komst van het internet, maar zoals je wellicht al in kunt schatten, was de kwaliteit van het spel niet al te best. De laatste jaren is de kwaliteit van de online spellen echter sterk toegenomen, en dit heeft ervoor gezorgd dat ook het online voetbalspel een stuk interessanter geworden is. De meeste gespeelde online voetbalspellen stellen jou in staat om zelf de coach te worden van een elftal. Deze kun je aanpassen of uitbreiden om zo voor de winst te gaan. Dat klinkt misschien heel makkelijk, maar dat is het vaak toch net niet.

Online voetbalspel

Een voorbeeld van een online voetbalspel is OSM (Online Soccer Manager)

Hoe speel je een online voetbalspel?

Een online voetbalspel speel je nagenoeg altijd tegen andere spelers die ook hetzelfde spel spelen. Dat is direct ook het voordeel. Omdat het een online browser game is, is er interactie mogelijk. Je kunt van andere spelers leren, maar je kunt uiteraard ook profiteren van de fouten die jouw tegenstander maakt – en dat zorgt ervoor dat het elke keer spannend is hoe een wedstrijd eindigt. Vaak weet je namelijk niet welke spelers jouw tegenstander heeft staan. Heb je een zwakke plek ontdekt in jouw team, dan moet je aan de slag. Je moet een nieuwe speler vinden voor die positie. Ben je een beetje bekend met de spelers die op dit moment spelen in de grotere teams, dan heb je een voordeel, maar je hebt nog steeds het geld nodig om deze spelers aan te kunnen kopen. Gelukkig zijn er altijd meerdere manieren om geld te verdienen in het online voetbalspel, en als het echt allemaal even vast zit, kun je er altijd nog een paar euro tegenaan gooien. Het meest populaire online voetbalspel is uiteraard FIFA. Wil jij FIFA 17 kopen, dan kun je online spelen tegen andere spelers en kijken wie er de beste is!

De aantrekkingskracht van het online voetbalspel

Het online voetbalspel is een interessant spel. Er zitten wereldwijd honderdduizenden spelers op deze spellen en dat heeft een goede reden. Het zijn vooral de mannen die deze spellen spelen, voetbal is een sport die vooral door mannen gevolgd wordt immers. Naast het element van voetbal zijn er nog twee elementen die een grote rol spelen voor het succes.

Het eerste element is de competitie. Het is altijd duidelijk wat je moet doen om te winnen en je weet altijd hoe je op nummer één kunt komen. Simpelweg door je tegenstanders te verslaan en de meeste punten te halen. Daarnaast is strategie een groot element in deze spellen. Online voetbalspellen zijn immers online strategie games. Je hebt een bepaald budget en bepaalde middelen om je team aan te passen. Dat betekent doorgaans dat je niet direct voor Ronaldo, Neymar en Messi in de aanval kunt gaan. Is het een online voetbalspel waarbij je ook regelmatig lonen uit moet betalen, dan is het element van strategie nog eens vele malen groter. Je moet er dan voor zorgen dat jouw inkomsten altijd groter zijn dan jouw uitgaven, omdat je anders bepaalde spelers niet op kunt stellen tijdens het spelen van jouw favoriete online voetbalspel.