Op het moment dat je een leuk spel gevonden hebt om te spelen, is het tijd om je klaar te maken voor de strijd. Voordat je mee kunt doen, moet je een naam en een wachtwoord kiezen. Snel even iets intypen, want je wilt zo snel mogelijk aan het spel beginnen toch? Niet dus! Wacht even met het inrammen van een naam in een van de velden.

Het kiezen van een spelersnaam is een weloverwogen keuze. Waarom het zo belangrijk is en wat je beter wel en niet kunt doen, dat lees je uiteraard bij ons.

Waarom is de naam zo belangrijk?

Er zijn veel redenen waarom jouw spelersnaam belangrijk is. spelersnaam the westAllereerst is het iets wat je vaak in moet geven wanneer je in wilt loggen bij een spel zoals Tribal Wars. Speel je Forge of Empires dan hoeft dat niet, hier kun je je aanmelden met je mailadres. In de meeste browser games zal je echter gebruikmaken van fora en wanneer je iets aan wilt geven, heb je dus je eigen naam nodig. Ook moeten stamgenoten vaak jouw naam ingeven wanneer ze een bericht willen sturen.

Daarnaast is dit de naam die iedereen ziet. Je vrienden, je vijanden, en jij zal zelf ook constant de naam zien staan. Kies dus niet de naam van je huidige vlam, want de kans is groot dat je liefde voor browser games langer blijft hangen dan je huidige liefde voor je partner.

Waar moet je nou echt op letten?

Laten we eerst een paar standaardregels langs laten komen:

  • Je naam mag niet beledigend zijn voor andere spelers
  • Je naam mag niet racistisch zijn
  • Je naam mag geen seksuele verwijzingen hebben
  • Je naam moet uniek zijn

De eerste drie regels spreken voor zich. De vierde regel is wat lastiger: Er mag geen speler met dezelfde naam zijn in het spel. Geen zorgen, je hoeft niet eerst de hele server over om te kijken, het inlogvenster geeft direct al aan of de naam beschikbaar is of niet. Wel net zo makkelijk dus.

Zorg ervoor dat je een naam hebt waarmee je wat langer wilt spelen. Een naam met een leuke verwijzing, een eigenzinnige naam of een naam die voor jou een grote betekenis heeft. Namen van Griekse goden en mythische wezens doen het altijd goed, al zal je alle mogelijke namen tegenkomen bij de verschillende spellen die je kunt kiezen.

Wat is nog meer belangrijk?

Wanneer je een account aanmaakt, dan is niet alleen je spelersnaam belangrijk. Je moet ook een wachtwoord ingeven. Zorg ervoor dat het wachtwoord veilig is en bestaat uit minstens:

  • Een hoofdletter, bij voorkeur niet als eerste tekenspelersnaam browser games
  • Een combinatie van letters die geen woord vormen
  • Een getal of meerdere getallen

Op die manier weet je zeker dat je niet druk bezig bent met het opbouwen van een account voor iemand anders die jouw wachtwoord kan raden. Dat is direct ook het nadeel: Wanneer mensen je gebruikersnaam weten, hoeven ze alleen je wachtwoord nog maar te raden om je account over te nemen. Zorg dus altijd voor een goed wachtwoord!

Nog een puntje

Heb je eenmaal een gebruikersnaam gekozen, dan zit je hier meestal aan vast. Op Tribal Wars kun je de gebruikersnaam veranderen, maar hier moet je voor betalen. Bij andere spellen is het niet eens mogelijk om je gebruikersnaam te veranderen. Besteed hier dus gerust wat extra tijd aan: De kans bestaat dat je het spel ontzettend leuk gaat vinden en wanneer je vervolgens met een vervelende naam opgescheept zit, werkt dit niet bevorderend tijdens het spel.

Heb je een gebruikersnaam in je hoofd en ben je klaar om de spellen te vergelijken? Kijk dan eens naar onze Elvenar review of naar de Forge of Empires review. Dit zijn direct ook de spellen waar je echt na moet denken over een leuke naam namelijk!