Op het moment dat je een leuke browser game gevonden hebt om te spelen, is het tijd om je klaar te maken voor de strijd. Voordat je mee kunt doen, moet je een spelersnaam en een wachtwoord kiezen. Snel even iets intypen, want je wilt zo snel mogelijk aan het spel beginnen toch? Niet dus!

Het kiezen van een spelersnaam voor browser games is een weloverwogen keuze. Waarom het zo belangrijk is en wat je beter wel en niet kunt doen, lees je in dit artikel.

Tip: Zoek jij nog een uitdagende browser game om te spelen? Onze absolute favoriet is Elvenar, een spel van InnoGames. Lees waarom in onze Elvenar review of maak direct een account aan via de onderstaande knop!

Waarom is de naam zo belangrijk?

spelersnaam the west

Er zijn veel redenen waarom jouw spelersnaam belangrijk is. Allereerst is het iets wat je vaak in moet voeren als je wilt loggen bij een spel zoals Tribal Wars. Speel je Forge of Empires dan hoeft dat niet, omdat je hier kunt inloggen met je mailadres. In de meeste browser games zal je echter gebruikmaken van fora en wanneer je iets aan wilt geven, heb je dus je eigen naam nodig. Ook moeten stamgenoten vaak jouw naam invullen wanneer ze een bericht willen sturen.

Daarnaast is dit de naam die iedereen ziet. Je vrienden, je vijanden, en jij zal zelf ook constant de naam zien staan. Kies dus niet de naam van je huidige vlam, want de kans is aanwezig dat je liefde voor je favoriete browser game langer blijft hangen dan je huidige liefde!

Waar moet je nou echt op letten?

Laten we eerst een paar standaardregels langs laten komen:

  • Je naam mag niet beledigend zijn voor andere spelers
  • Je naam mag niet racistisch zijn
  • Je naam mag geen seksuele verwijzingen hebben
  • Je naam moet uniek zijn

De eerste drie regels spreken voor zich. De vierde regel is wat lastiger: Er mag geen speler met dezelfde naam zijn in het spel. Geen zorgen, je hoeft niet eerst de hele server over om te kijken, het inlogvenster geeft direct al aan of de naam beschikbaar is of niet. Wel zo makkelijk.

Een spelersnaam met een leuke verwijzing, een eigenzinnige naam of een naam die voor jou een grote betekenis heeft. Namen van Griekse goden en mythische wezens doen het altijd goed, al zal je alle mogelijke namen tegenkomen bij de verschillende spellen die je kunt kiezen. Wees creatief!

Tips voor leuke spelersnamen voor browser games

Genoeg theorie, tijd voor tips waarmee jij de perfecte naam vindt.

Denk ook aan je account wachtwoord

Wanneer je een account aanmaakt, dan is niet alleen je spelersnaam belangrijk. Je moet ook een wachtwoord bedenken. Zorg ervoor dat het wachtwoord veilig is en bestaat uit minstens:

  • Een hoofdletter, bij voorkeur niet als eerste teken spelersnaam browser games ;
  • Een combinatie van letters die geen woord vormen;
  • Een getal of meerdere getallen.

Op die manier weet je zeker dat je niet druk bezig bent met het opbouwen van een account voor iemand anders die jouw wachtwoord kan raden. Dat is direct ook het nadeel: Wanneer mensen je gebruikersnaam weten, hoeven ze alleen je wachtwoord nog maar te raden om je account over te nemen. Zorg dus altijd voor een goed wachtwoord!

Help! Ik heb problemen met mijn wachtwoord.

Heb je problemen met je wachtwoord van een browser game van InnoGames, neem dan contact op met InnoGames Support. Onthoud dat je zelf je wachtwoord kunt resetten via de inlogpagina. Hiervoor schreven wij onze Inloggen bij Elvenar en Inloggen bij Forge of Empires artikelen.

Aanpassen spelersnaam vaak niet mogelijk

Heb je eenmaal een gebruikersnaam gekozen, dan zit je hier meestal aan vast. Op Tribal Wars kun je de gebruikersnaam veranderen, maar hier moet je voor betalen. Bij andere spellen is het niet eens mogelijk om je gebruikersnaam te veranderen. Besteed hier dus gerust wat extra tijd aan: De kans bestaat dat je het spel ontzettend leuk gaat vinden en wanneer je vervolgens met een vervelende naam opgescheept zit, werkt dit niet bevorderend tijdens het spel.

Heb je een gebruikersnaam in je hoofd en ben je klaar om de spellen te vergelijken? Kijk dan eens naar onze Elvenar review of naar de Forge of Empires review. Nu je weet hoe je een goede spelersnaam voor browser games kiest, ben jij klaar voor de start.