Er zijn steeds meer mensen die Elvenar spelen. Het is een van de meest populaire spelletjes die op het internet te vinden is. Voor nieuwe spelers kan het lastig zijn om te beginnen met Elvenar spelen. Er is een tutorial, er is een Elvenar wiki en Elvenar forum, maar dat is vaak niet genoeg voor spelers. Aangezien Elvenar Nederland nog aan het overnemen is, is er niet veel informatie voor starters beschikbaar. Tot op dit moment.

Vergeet het Elvenar forum. Verspil niet te veel tijd aan de Elvenar wiki. Wij helpen je door de eerste stappen van het proces wanneer je eenmaal een account gemaakt hebt. Heb je nog geen account bij Elvenar Nederland, doe dat dan via deze knop.

Heb je al een account, dan kun je inloggen bij Elvenar.

Weet waar je bent binnen de Elvenar wereld

Er is niet één Elvenar Nederland: er zijn verschillende werelden. Om uit te vinden op welke wereld jij actief bent, kijk je naar de URL van de pagina tijdens het spelen. Het getal dat voor ‘elvenar’ in de adresbalk staat, is de wereld waarop je op dat moment aan het spelen bent.

Op die manier weet je wat de instellingen zijn, waar je mensen uit moet nodigen en wat de mogelijkheden per wereld zijn. Handig om te onthouden, want dit geldt voor bijna alle browser games!

Tip: Bekijk onze top 3 beste browser games van 2020!

Weet wat je aan het doen bent: je strategie is belangrijk!

elvenar spelen de beste tips

Elvenar spelen is meer dan alleen een spel openen. Het gaat om het maken van strategische keuzes en die dragen ver door het spel in. Lees voor je gaat spelen even onze Elvenar review. Hierin vind je het doel van het spel en een aantal handige aanwijzingen over waar je op moet letten tijdens het spelen van dit spel.

Er wordt veel gewezen op de Elvenar wiki, maar wanneer je echt dingen wilt weten en wilt leren hoe je de beste Elvenar hulp kunt krijgen, is het slimmer om via het spel gewoon direct naar het forum te gaan. Daar vind je vragen van spelers die tegen de problemen aangelopen zijn die jij op dit moment ook kunt hebben.

Vergeet tijdens het spelen en bouwen dus niet wat het doel is. Er zijn veel mensen die op een gegeven moment gaan schuiven met de gebouwen en het voor het oog mooi maken. Maar daar schiet je weinig mee op.

TIP: De gebouwen in Elvenar draaien? Dat kan niet. De gebouwen worden geplaatst zoals ze weergegeven worden en draaien van de gebouwen kan niet. Houd hier rekening mee wanneer je grotere gebouwen in je stad plaatst!

Direct een goede start maken bij Elvenar spelen!

Wil je direct een goede start maken? Dan volgen hier een aantal Elvenar tips waar je zeker je voordeel mee kunt behalen.

  • Laat direct je scouts lopen. De afstanden zijn kort in het begin en je zal alle gebieden moeten verkennen om voortgang te kunnen krijgen. Zijn je scouts aan het lopen? Zorg er dan voor dat je genoeg bouwers hebt. Deze zijn belangrijk voor het opzetten van je stad, en hoe meer je er hebt, hoe sneller dit zal gaan.
  • Het is aan te raden om in het begin eerst te investeren in 10 tot 12 huizen en 6-8 werkplaatsen. Op die manier heb je namelijk genoeg munten en voorraden om verder in het spel gewoon door te kunnen spelen zonder elke keer blut te gaan. In het begin lijkt dit redelijk duur, maar dit zijn uitgaven die je zeker terug zal verdienen tijdens het spelen en dat maakt het zeker de moeite waard!
  • Bij het Elvenar spelen kun je voortgang krijgen door onderzoeken te doen. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk naar de handelaar gaat. Deze zorgt ervoor dat je kunt handelen en dat zorgt er weer voor dat je al in een vroege fase aan de slag kunt met de dingen die jij nodig hebt om je stad zo sterk mogelijk uit te bouwen. Je zal altijd zien dat je te veel munten hebt, of te veel voorraden. Wanneer je deze kunt verhandelen, kun je dit direct oplossen.
  • Heb je dit op orde gekregen, ga dan op zoek naar een groep om samen mee te spelen. Kies niet de toppers uit de lijst, die zullen niet snel kiezen voor de toetreding van een nieuwere speler. Kijk liever middenin de lijsten. Hier vind je doorgaans de mensen die ook de tijd willen besteden om anderen te helpen en dat helpt jou weer. Later kun je hetzelfde doen voor andere mensen!

Het volgen van de tutorial

Elvenar spelen wordt makkelijker wanneer je de tutorial volgt. De meeste spelers zien dit als de manier om een leuke start te hebben, maar er zijn meer voordelen aan verbonden. Het is namelijk lonend om de tutorial te volgen omdat je hier beloningen voor krijgt. Je kunt stappen overslaan wanneer je deze niet snel genoeg kunt voltooien, maar let altijd even goed op de beloning die je kunt krijgen. Soms is het handiger om gewoon even te wachten en het alsnog te doen omdat je er veel voor terug kunt krijgen.

Geld gebruiken voor een voorsprong in Elvenar

Het is niet nodig om geld te gebruiken in Elvenar, maar het maakt het wel makkelijker. Houd in de gaten dat je sommige dingen aan kunt kopen die slechts eenmalig zijn. Daar heb je eigenlijk niet zoveel aan. Daarom raden wij aan om een extra bouwer te kopen. Je kunt dan sneller gebouwen plaatsen en meerdere opdrachten tegelijkertijd laten lopen naast elkaar.

Dit is een voordeel dat je een grote bonus geeft ten opzichte van de mensen om je heen. Je betaalt hier overigens geen grote bedragen voor. Voor een paar euro heb je al een leuke voorsprong op zak en krijg je nog diamanten ook, die je nodig zal hebben in de rest van het spel.

Direct beginnen met Elvenar spelen

Je kunt ervoor kiezen om eerst nog even de Elvenar review te lezen, maar je kunt ook direct beginnen met Elvenar spelen. Wanneer je dit artikel naast je spel houdt, zal je merken dat je direct weet hoe je het beste het bouwen van de stad aan kunt pakken. Wees niet te bang om andere mensen om hulp te vragen. Tijdens het spelen van de spellen vergeten de spelers nog weleens dat iedereen ooit begonnen is als leek en dat je gaandeweg steeds meer feeling ontwikkeld voor het spel.

Vraag daarom je buren om raad, bekijk wat het Elvenar forum zegt, en houd deze pagina in de gaten! Met de knop hieronder kun je direct naar het spel toe.