De beste stedenbouw games kunnen je letterlijk uren bezighouden. Het opnieuw indelen van je stad, het uitbreiden van je gebied en het upgraden van gebouwen is een eindeloos project. Tegelijkertijd is het een uitdaging. Je wilt groeien, sterker worden dan je buren en in de beste stedenbouw games is gedacht aan de grafische aspecten zodat het altijd interessant blijft om te spelen. Wat zijn de beste stad bouw spellen die je gratis kunt spelen?

De beste stedenbouw games die je gratis online kunt spelen

In dit artikel vind je de beste stedenbouw games die je gratis online kunt spelen. Er zijn er echter nogal wat, dus neem vooral de tijd voor dit artikel. Heel veel plezier!

Wat is een stad bouwen spel precies?

Een stad bouwen spel is een game waarbij je begint met één gebouw. Vaak een hoofdgebouw of stadhuis genoemd. Je hebt beperkte beschikbare ruimte waar je nieuwe gebouwen op kunt plaatsen. Soms heb je daar alleen grondstoffen voor nodig, andere keren moet je eerst iets vrijspelen of ontwikkelen.

In feite begin je bij nul. Je hebt weinig grondstoffen en je hebt weinig terrein. Gaandeweg krijg je steeds meer opties. Er komen nieuwe gebouwen bij, je kunt woningen en werkplaatsen uitbreiden en je kunt een leger opzetten om je stad te verdedigen tegen andere mensen. Ook kun je andere mensen aanvallen. In Tribal Wars kun je daarmee de stad van een andere speler overnemen. In spellen zoals Forge of Empires kun je geen stad stelen, je kunt hoogstens de grondstoffen roven wanneer je het gevecht wint.

Er zijn veel stedenbouw spellen die je gratis kunt spelen. Bouw spellen downloaden is in de meeste gevallen niet nodig wanneer je in de browser zelf speelt (alle browser games werken zo). Speel je mobiel, dan is bouw spelletjes downloaden wel noodzakelijk. Dit doe je via de PlayStore op jouw mobiele apparaat.

Welke van de stedenbouw games het beste is, is een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Wil je graag andere mensen aan kunnen vallen en dorpen over kunnen nemen, dan is Tribal Wars 2 een leuk spel. Wil je echter meer uitdaging op het gebied van bouwen en genieten van grafische elementen, dan is onze Elvenar review een stuk interessanter dan Tribal Wars.

De beste stedenbouw games van 2020

Zie hier: de top 5 beste spellen die draaien om het bouwen van steden!

1. Elvenar: een van de grootste stedenbouw games ter wereld

Elvenar: online bouwspel met steden

Toen de makers van Forge of Empires een nieuw spel bedachten, konden zij niet weten dat Elvenar zo ontzettend groot zou worden. Miljoenen mensen over heel de wereld spelen dagelijks met elfen en mensen, gaan uitdagingen aan en bouwen aan hun stad. Er zitten betaalde functies in maar die heb je écht niet nodig om verder te groeien in dit magische spel. Kleurrijk, aantrekkelijk, mét gevechten en niemand die jouw stad kan stelen!

Forge of Empires: een reis door de tijd

Forge of Empires: stedenbouw game

Dat Forge of Empires en Elvenar van dezelfde maker (InnoGames) zijn, dat is direct duidelijk. Maar beide stedenbouw games hebben wel een compleet eigen verhaal en tactiek. Bij Forge of Empires ontwikkel je een stad vanuit een bepaald tijdperk en ga je steeds verder de toekomst is. Met machtige gebouwen, samenwerkingen binnen de alliantie en veel gevechten waarbij je leuke bonussen kunt winnen. Vergeet niet naar je taverne te kijken waar het zilver zich opstapelt! Lees ook onze Forge of Empires review, of start direct met onze Forge of Empires handleiding!

Grepolis: niet eenvoudig, wel erg aantrekkelijk!

Grepolis stedenbouw spel

Grepolis is een gratis spel dat wat veel elementen samen heeft willen voegen. Concreet betekent dit een uitdagend spel met veel mogelijkheden, maar tevens veel betaalde opties die je wel nodig hebt om in de top te komen. Geen interesse in de top maar wel in een leuk en goed ontwikkeld spel? Dan is Grepolis zeker een optie. Lees ook onze Grepolis review!

Travian: klassiek stedenbouw spel met veel diepgang

Travian stad bouwen

Travian is – mede dankzij de tutorial – een stuk makkelijker te spelen. Grafisch is deze stedenbouw game dan ook eenvoudiger gehouden, wat het niet minder vermakelijk maakt. De avonturen en dagelijkse opdrachten maken dit een leuk spel dat je graag een paar keer per dag opent – en waarbij het zeker loont om de applicatie op je mobiel te zetten. Lees onze uitgebreide Travian review!

Wat maakt een stedenbouw game goed?

Er zijn verschillende stedenbouw games die je gratis kunt spelen op het internet. Hieronder een kleine selectie van de beste stedenbouw games volgens ons.

Zijn deze stedenbouw games volledig gratis?

Ja en nee. Je kunt alle spellen spelen zonder een euro te storten. Er is geen enkele betaalde functie die je nodig hebt om verder te kunnen komen. Het is echter wel zo dat een paar euro links en rechts aanzienlijk helpt om in de toplijsten te komen. Hoe je dit aanpakt, laten we helemaal aan jou over.

De beste stad bouwen spellen die je niet wilt missen!

Er zijn veel spellen op internet waarbij het draait om steden bouwen, maar lang niet alle spellen zijn even leuk. Daarom hebben we alleen de interessante spellen opgenomen op onze website met de online browser game reviews waar je echt iets mee kunt. Zo weet je direct welke stedenbouw games je niet mag missen en welke spellen je zeker nog even moet bekijken.