Gratis online MMORPG games worden op dit moment door duizenden mensen ter wereld gespeeld. Ze zijn één van de voordelen van het internet en de snellere computers die we tegenwoordig hebben, want gratis online MMORPG games waren voor een decennia geleden niet in te denken. Het zijn leuke online spellen waarbij duizenden troepen verstuurd worden per minuut en waarbij honderden spelers tegelijkertijd plannen maken om samen te gaan werken, of elkaar aan te vallen. De spellen zijn verslavend, vermakelijk, en zijn vooral gebaseerd op strategie en voortgang, waardoor het elke keer weer de moeite waard zal blijken om in te loggen.

De beste gratis online MMORPG games

De meeste gratis online MMORPG games hebben spelers van over heel de wereld op de server zitten. Deze spellen worden meestal in het Engels gespeeld, omdat dit de taal is die de meeste mensen beheersen. Andere spellen hebben een aparte Nederlandse website opgezet om het makkelijker te maken voor de mensen die in het Nederlands willen spelen. Je kunt zelf kiezen waar je gaat spelen wanneer het je niet zoveel uitmaakt, maar besef je goed dat de Engelse websites altijd mensen uit Australië en Amerika hebben. Om daarmee samen te gaan werken, zal je in de nachten actief moeten zijn, en dat is voor veel spelers net even iets teveel gevraagd. Op de Nederlandse websites gebeurt dat net even iets minder, of je moet zelf aan de andere kant van de wereld wonen.

De beste gratis online MMORPG spellen zijn de spellen die constant verder ontwikkeld worden. Hier vind je in de meeste gevallen ook de meeste spelers. Het is namelijk de community (de spelers samen) die bepalen of een spel goed is of niet. Wanneer er naar de feedback geluisterd wordt, blijven de spelers hangen. Wordt er niets aan het spel veranderd over een langere periode, dan vallen er uiteraard steeds meer spelers af, omdat zij vast komen te zitten.

Samenspelen op de gratis online MMORPG games

In veel gevallen heb je hulp nodig om verder te komen in het spel. Op spellen zoals Tribal Wars 2 is het bijvoorbeeld heel gebruikelijk om met meerdere spelers op één account te spelen. Je kunt e ook voor kiezen om gewoon mee te gaan spelen in een groepsverband, zoals een stam of een gilde. Op die manier kun je andere spelers helpen wanneer zij aangevallen worden, maar je kunt ook zelf om hulp vragen wanneer jij problemen hebt in het spel. Door samen te spelen met andere spelers wordt het spel een stuk leuker, makkelijker en je kunt het ook stukken sneller leren. Na de tutorial kun je direct op zoek naar een stam, maar zorg wel dat je genoeg punten hebt, of goed kunt praten. Anders is de kans klein dat je toegelaten wordt.

Hoe gratis zijn deze spellen?

Deze gratis online MMORPG games zijn gratis, zoals de naam al zegt. Je kunt gratis een account aan maken en direct beginnen met spelen. Je hoeft geen creditcard nummer op te geven, niet in het begin en ook later in het spel niet. Wanneer je wilt, kun je het spel volledig gratis blijven spelen zolang je wilt, maar om echt hard vooruit te kunnen komen, kan het verstandig zijn om een paar euro te investeren. Hiermee kun je snellere voortgang krijgen waardoor je een voorsprong op je omgeving op kunt bouwen. Klinkt misschien raar om te betalen voor een spel, maar wanneer je een ander spel wilt kopen in een winkel, is het ook noodzakelijk om geld te betalen, en dat gaat om veel grotere bedragen dan tijdens het boosten in de gratis online MMORPG games. Bekijk ook onze lijst met online RPG games en MMO browser games!