De beste online gratis games zijn tegenwoordig slechts een muisklik van je vandaan. De technologie heeft dingen mogelijk gemaakt die we nooit hadden kunnen voorspellen. Wanneer je een account aanmaakt bij een spel als Forge of Empires of Elvenar kun je binnen een paar minuten met spelers spelen die zich over heel de wereld begeven! Dat maakt de beste online gratis games overigens ook zo interessant. Je kunt ze overal vinden, overal spelen, en er is steeds meer informatie te vinden zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Welke online games zijn op dit moment het meest populair en waarom?

Forge of Empires

Forge of Empires hoort zeker bij de beste online gratis games van tegenwoordig. Er zijn steeds meer spelers die een account aanmaken, maar het succes zit in een ander feitje rond het spel. De meeste spelers die eenmaal een account hebben en zijn gaan spelen, stoppen niet met het spel. Het is namelijk veel te aantrekkelijk en te interessant. Elke stap die je zet, brengt je dichter bij een nieuw tijdperk, en dat betekent betere legers, hogere producties en meer uitbreidingsmogelijkheden!

Forge of Empires hoort bij de beste online gratis games, al moet er als kanttekening aangegeven worden dat het spel ook betaald gespeeld kan worden. Dat is echter niet iets dat je tegen zou moeten houden, want je kunt het spel ook maandenlang gratis spelen zonder een probleem tegen te komen. Een ander voordeel: je hoeft bij Forge of Empires echt niet de hele dag actief te zijn. Je bepaalt zelf wanneer je productie klaar is namelijk!

Elvenar: de beste online gratis game?

Of Elvenar tot de beste online gratis games hoort, dat is een punt van discussie op de internationale fora. Wat wel duidelijk mag zijn, is dat deze online browser game van Innogames een groot succes geworden is gemeten in het aantal spelers dat dagelijks inlogt op het spel. Dit spel is ook sterk op voortgang gebaseerd en heeft veel elementen overgenomen van Forge of Empires. Het moge duidelijk zijn dat Elvenar een online strategie spel is.

Wil je meer weten over dit spel, dan verwijzen we je graag naar onze Elvenar review waarin je nog veel meer informatie kunt vinden over deze online game.

Tribal Wars en Tribal Wars 2

Voor het gemak pakken we deze games even samen in de lijst met de beste online gratis games van het moment. De spellen zijn sterk verschillend, maar de basis is exact hetzelfde. In de Tribal Wars review en de Tribal Wars 2 review vind je meer informatie over deze spellen. Waarom staan uitgerekend deze twee Innogames spellen in de lijst met beste online gratis games?

De reden daarvoor is eigenlijk redelijk eenvoudig. De Tribal Wars spellen hebben niet alleen succes in Nederland, en ook niet alleen in Europa. Deze spellen worden over heel de wereld gespeeld, met als gevolg dat er ook toernooien en kampioenschappen zijn. Zeker op het gebied van de versnelde rondes, de speedrondes, is er altijd veel te beleven.

Tribal Wars heeft veel spelers die meer dan dagelijks inloggen. Spelers die op een gegeven moment gestopt zijn met het spelen van het spel, die komen vaak weer terug na een bepaalde tijd.

Het nadeel aan Tribal Wars is dat een bepaalde mate van activiteit vereist is om het spel echt leuk te kunnen spelen. Dit kun je oplossen door samen met iemand anders te gaan spelen.

De beste online gratis games

Hoe betrouwbaar is een lijst met de beste online gratis games? Dat ligt er maar net aan. Wanneer je op zoek bent naar de spelletjes die het beste aansluiten bij wat jij wilt, dan is dit geen lijst waar je blind op kunt rekenen. Wanneer je een lijst wilt hebben met de spellen die het meest gespeeld worden, dan heb je hier een interessante lijst.

Het is zeker een interessant begin wanneer je op zoek bent naar een paar leuke online spellen waarbij je niets hoeft te downloaden. Aan de hand daarvan kun je er zelf achter komen wat de beste online gratis game voor jou is, zodat jij jouw eigen lijst kunt maken!