Gratis online browser games spelen Een gratis online browser game spelen, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Een spelletje dat je volledig gratis kunt spelen, zonder dat je constant moet betalen, of constant mailtjes krijgt omdat jouw mailadres verkocht is. Toch zijn de meeste online browser games gewoon gratis te spelen. Er zijn echter bepaalde functies die je niet kunt gebruiken wanneer je gratis speelt. Je moet daarvoor betalen met bepaalde punten of munten, en die kosten in de meeste gevallen geld.

Om je een beter inzicht te geven in het systeem dat bijvoorbeeld door Innogames gebruikt wordt, hebben we hier een overzicht gemaakt waardoor je precies te weten komt hoe het nou echt zit.

Een gratis online browser game spelen

Online browser spellen zoals Grepolis, Forge of Empires, Travian en Tribal Wars zijn in principe gratis te spelen. Je kunt een account aanmaken door een spelersnaam te kiezen en een emailadres in te voeren. Dit moet een geldig emailadres zijn, je krijgt namelijk een link waarmee je het account kunt activeren. Je kunt vervolgens direct beginnen met spelen. Dus ja, de gratis online browser game is inderdaad gratis.

Je merkt alleen op een gegeven moment dat er reclame in beeld staat tijdens het spelen. Daarnaast zijn jouw opties beperkt. Je kunt net even iets minder bouwopdrachten tegelijkertijd aanzetten, je kunt minder dingen zien op de kaart en je zal andere nadelen tegenkomen tijdens het spelen. Mis je deze? Niet direct. Wanneer je het spel altijd gratis gespeeld hebt, weet je immers niet wat je mist. Dat komt pas wanneer je de eerste euro betaalt.

Betalen voor een gratis browser game?

Het klinkt vreemd om te betalen voor een gratis browsergame. Maar de voordelen zijn vaak groot genoeg om toch een paar euro per maand neer te leggen voor het spelen van het spel. Het eerste dat direct verdwijnt, is de reclame. Deze staat namelijk alleen maar bij de spelers die gratis spelen, de ontwikkelaar moet immers ook ergens geld aan verdienen. Vervolgens krijg je meer opties, meer mogelijkheden en wordt het spel een stuk makkelijker.

Doorgaans is het verstandig om eerst een week gratis te spelen. Zeker wanneer je het spel nog niet echt goed kent. Wanneer je merkt dat het spel toch niet iets voor jou is, kun je op zoek naar een ander spel en heb je geen euro verloren.

Wil je meer tips rond het gratis spelen van spellen, lees dan ons artikel over Gratis Premium Punten in Tribal Wars!