Grepolis is een online browser game die veel in de belangstelling heeft gestaan wereldwijd. Het is een spel dat niet alleen in Nederland te spelen is, ook niet alleen in Europa, zelfs in Amerika is er een community die dagelijks inlogt op dit spel om verder te spelen. Dat heeft vooral te maken met de grafische elementen. Je speelt duidelijk op een eiland, je hebt meerdere Griekse goden die regelmatig langskomen en daarnaast zit het spel vol met strategie.

Grepolis review

Is Grepolis interessant genoeg voor jou om te gaan spelen? Is Grepolis wel echt een gratis browser game en waar moet je nou echt op letten bij het spelen? In onze Grepolis review lees je alles wat je moet weten over dit spel.

Wat is het doel in Grepolis?

Grepolis start Wanneer je voor het eerst inlogt op Grepolis, krijg je een tutorial te zien met alle uitleg die je nodig hebt. Het is de bedoeling dat je de heerser over de wereld wordt, zoals de Wereld Sparta. Daarvoor moet je wel het één en ander doen. Allereerst moet je beginnen met het opbouwen van het dorp. Logischerwijs begin je eerst met de grondstoffenproductie te verhogen, daarna ga je beginnen met het maken van troepen. Deze heb je nodig om andere dorpen aan te vallen, maar uiteraard moet je je hier ook mee gaan verdedigen.

Dat betekent dat er twee doelstelling zijn die je moet bereiken in Grepolis. De eerste is het uitbouwen van je dorp, om zo genoeg troepen en productie te hebben. Het tweede doel is het veroveren en behouden van de dorpen van spelers om je heen, om zo de grootste speler op de wereld te worden.

Is Grepolis echt gratis?

Grepolis eiland Er zijn discussies genoeg op het internet te vinden waar de vraag centraal staat, die ook in deze Grepolis review behandeld moet worden. Is Grepolis wel echt gratis?

Wanneer je een browser game wilt spelen om gewoon wat vermaak te hebben, en af en toe iets te doen, dan is Grepolis inderdaad volledig gratis. Alle meldingen die te maken hebben met goudmunten kun je gewoon wegklikken. Deze zijn dan niet relevant voor jou. Af en toe moet je wat langer wachten, maar wanneer je gewoon voor je vermaak speelt, is dat geen probleem.

Het punt is alleen dat je wel moet gaan betalen wanneer je verder wilt komen in het spel. Wil je echt verder komen, dan heb je de goudmunten nodig. Ook heb je de Grepolis app nodig die je op je mobiel kunt zetten. Je kunt de instelling zo aanpassen dat je altijd een notificatie krijgt op het moment dat je een aanval binnenkrijgt. Zo kun je direct reageren.

Grepolis is gratis, maar wanneer je geen geld in wilt zetten, wordt het heel moeilijk om te winnen op de langere termijn.

Is Grepolis een aanrader?

Grepolis stad Grepolis zal voor de meeste gamers geen spel zijn dat het aanraden waard is. Het idee achter de browser game is uiteraard duidelijk. Bouw je stad uit en verover de omliggende dorpen. Maar Grepolis heeft teveel verschillende elementen samen willen voegen, waardoor het een moeilijk te spelen spel is. Daarnaast is het een spel waarbij je geld nodig hebt om een hogere notering te kunnen krijgen in de ranglijsten.

Grepolis review conclusie

Ben je op zoek naar een spel om gewoon even voor het plezier te spelen, dan kun je zeker eens naar Grepolis kijken, maar zonder Grepolis handleiding kom je niet ver. Wil je een spelletje hebben waar je veel langer zoet mee zal zijn omdat die leuker zijn, dan raden we je aan om eens naar Forge of Empires of Tribal Wars te kijken.