Online browser games zijn spellen die tegenwoordig niet meer weg te denken zijn. Waar we vroeger nog spelletjes aan tafel speelden, zijn de online browser games tegenwoordig de moderne manier van spellen spelen. Dankzij de sterke opmars van het internet kun je deze spellen nagenoeg overal spelen. Het grootste voordeel van online browser games spelen is uiteraard dat je niets hoeft te downloaden. Je kunt de spellen gewoon in de browser spelen!

The West: voorbeeld van een online browser game

Welke online browser games zijn er?

Er zijn onderhand honderden verschillende browser games die je kunt spelen. Bij nagenoeg alle browser games is er een bepaalde mate van strategie nodig om het spel te kunnen winnen. Er zijn verschillende varianten:

  • Browser games waarbij je opdrachten uit moet voeren, zonder andere spelers
  • Browser games waarbij je opdrachten uit moet voeren, met andere spelers (online strategie spel)
  • Browser games waarbij het enige doel de overwinning is door oorlogsvoering of andere manieren om te vechten met elkaar

Een van de meest bekende online browser games is Tribal Wars. Dit spel werd meer dan 10 jaar geleden geïntroduceerd door Innogames, één van de grootste ontwikkelaars van online browser games. In de tussentijd heeft Innogames zelfs een opvolger van het spel gemaakt. Tribal Wars 2, een spel dat meer aansluit bij de wensen van de huidige spelers. Waar het vooral op neer komt, is dat er veel meer plaatjes gebruikt worden.

Waarom zou je online browser games spelen?

De online browser games worden gespeeld door miljoenen mensen per dag. De aantrekkingskracht van deze spellen is groot en dat heeft een aantal redenen die gemakkelijk terug te vinden zijn in de spellen die je online kunt spelen.

Allereerst bouw je in elk spel iets op. Een dorp, een boerderij, een stad, een leger, het is jouw basis in het spel en jij kunt zelf opzetten wat jij belangrijk vindt. Uiteraard zijn er bepaalde dingen die je wel of niet moet doen, maar daar gaan we verder op in op de overige pagina’s op deze website.

Daarnaast kun je zelf kiezen wat je wilt gaan spelen. Wil je een spel spelen dat zich in de toekomst afspeelt, dan kan dat. Wil je liever naar de Middeleeuwen, dan heb je een groot aantal spellen waar je uit kunt kiezen, zoals Tribal Wars. Wil je verschillende tijden in één spel kunnen spelen, dan is Tribal Wars 2 weer uitermate geschikt.

Het laatste element mag niet vergeten worden. De reden waarom de online browser games zo interessant zijn voor veel spelers, is de basis van het spel. Je zal samen moeten werken met mensen om zo aan de top te komen. Dat betekent dat je vrienden en vijanden goed in moet kunnen schatten, om zo samen de wereld te kunnen winnen.

Welke online browser game is het leukst?

Welke online browser game het leukst is voor jou, hangt van een heel aantal factoren af. Om je te helpen bij het maken van een keuze, hebben we deze website opgezet waar je meer informatie kunt vinden over gratis online browser games en leuke online spellen. Zo wordt het in de meeste gevallen namelijk net even iets makkelijker om een keuze te maken, en hoef je niet overal een account aan te maken om zelf alle spellen tegelijkertijd te spelen!