MMO Browser Games zijn razend populair op dit moment. Mensen over heel de wereld spelen samen op één server, of hebben een server per land waar duizenden mensen samen spelen aan hetzelfde spel. Deze MMO browser games zijn in alle soorten en maten te vinden, er zijn honderden verschillende MMO Browser games die te vinden zijn, maar niet alle spellen zijn van een even hoog niveau. Toch hebben al deze spellen eigen voordelen die zorgen voor een hoge mate van aantrekkingskracht. Waarom worden deze spellen zoveel gespeeld en wat zijn de beste MMO browser games die op het internet te vinden zijn?

MMO Browser Game "The West"

The West is een voorbeeld van een MMO Browser Game.

Waarom zijn MMO Browser Games zo populair?

De Massive Multiplayer Online Games zijn spellen waarbij het gratis is om een account aan te maken. De meeste van deze spellen kun je gewoon in je browser spelen, sommige moet je eerst downloaden om het spel te kunnen spelen. Er zijn tegenwoordig ook MMO games die je alleen maar kunt spelen op je mobiele telefoon. De aantrekkingskracht van deze spellen ligt vooral in het massive gedeelte: het zijn enorme online multiplayer games. Duizenden spelers komen samen strijden op één wereld. Het is daarom gemakkelijk om bondgenootschappen te smeden om samen te strijden tegen de vijand, die op zijn beurt weer bondgenootschappen heeft. Dit aspect maakt veel MMO browser games tot leuke online spellen die veel worden gespeeld.

De MMO browser games hebben allemaal hetzelfde basisprincipe. Door middel van strategie goed te gebruiken moet je ervoor zorgen dat jij werelddominantie verkrijgt. Dat kan persoonlijke dominantie zijn voor jouw account, maar doorgaans gaat het om de superieure macht van jouw stam, clan of gilde. Dat klinkt misschien gemakkelijk, maar dat is het niet. Dagelijks komen er nieuwe spelers bij en worden er nieuwe bondgenootschappen afgesloten. Sta je op een gegeven moment eindelijk op nummer één, dan heb je direct een schietschijf op je rug. Iedereen die op één wil komen, weet dat hij of zij eerst langs jou heen moet komen immers.

Welke MMO browser games zijn het beste?

Er zijn dus heel erg veel MMO browser games. Het is moeilijk om bepaalde spellen te vinden die echt het beste zijn. Veel spelers hebben een sterke voorkeur voor Tribal Wars, zoals je in onze Tribal Wars review kunt lezen. Daarnaast kun je in onze Travian review lezen waarom dat spel zo interessant is. Toch lijken spellen als Tribal Wars 2 ook een sterke opmars te maken. Dit spel is grafisch net even iets beter opgezet, en aangezien je direct al met twee dorpen begint, kun je een verdedigend en aanvallend dorp maken. Hierover lees je meer in onze Tribal Wars 2 handleiding  waar je direct mee aan de slag kunt. Een populair online voetbalspel is OSM.

Dankzij de grote verscheidenheid is er altijd wel een spel dat goed bij jou past. Weet je niet zeker welke van de spellen het leukste is van deze MMO browser games, maak dan een account aan bij twee of drie spellen. Na een uurtje weet je welke van de spellen het meest interessant is voor jou; in het eerste uur krijg je namelijk de meeste informatie en dan weet je ook direct of de toon van het spel je aanstaat, en of alle elementen aanwezig zijn die jij graag wilt hebben in jouw MMO browser games. MMO browser games zijn overigens vaak gratis te spelen, maar je kunt meestal een digitale valuta gebruiken om extra upgrades te kopen. In het spel Tribal Wars zijn dit Premium Punten. Je kunt vaak dit soort extra functies ook gratis krijgen, lees daarvoor ons blog over gratis Tribal Wars Premium Punten.