Spelletjes online spelen is tegenwoordig flink populair geworden. Er zijn steeds meer mensen die spelletjes online spelen. Dit heeft uiteraard mede te maken met het grote aantal mogelijkheden dat tegenwoordig geboden wordt. Je kunt binnen een paar muisklikken spelletjes spelen tegen mensen over heel de wereld. Online poker, online schaken en online Yahtzee zijn daar slechts een paar voorbeelden van, want ook bingo is online tegenwoordig helemaal populair geworden. Alle spellen die vroeger op de keukentafel gespeeld konden worden, zijn nu in een online variant te vinden, waarbij dagelijks meer spelers komen kijken.

Welke spelletjes zijn online echt populair?

Het is moeilijk te zeggen welke spelletjes online echt populair zijn. Er zijn namelijk dagelijks miljoenen spelers die wereldwijd spelletjes spelen. ’s Morgens tijdens het ontbijt, op het werk tijdens de lunch of een wc-bezoek, en wat te denken van de lange avonden waar steeds meer mensen achter de computer, de telefoon of de tablet zitten? Er zijn altijd momenten van verveling te vinden op een dag en spelletjes online spelen is een prima manier om die gaten te vullen. Zeker wanneer je ziet hoe ontzettend groot het aanbod tegenwoordig is. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn online spelletjes gemaakt rond het thema of het onderwerp. En als het er nu nog niet is, dan is de kans groot dat deze volgende week wel ineens beschikbaar gekomen is.

Verschillende soorten

Het grote aantal spellen is niet zozeer verrassend. Wat wel verrassend genoemd kan worden, is het grote aantal verschillende spellen dat online te vinden is. Er zijn simpele spellen waarbij je gewoon wat balletjes moet verdraaien, zoals het gemiddelde Facebook spel, maar er zijn ook complete online maffia games op het internet te vinden. Wat te denken van de verschillende oorlogsspellen en de andere spellen waarbij strategie een grote rol speelt? Dat zorgt ervoor dat er altijd wel een spel is dat helemaal bij jou past, en dat is ook precies de bedoeling geweest van de ontwikkelaars. De concurrentie is groot met het enorme aanbod aan spelletjes online.

Wat ga jij spelen?

Alle spelers hebben een bepaalde voorkeur. De mensen die veel spelletjes online spelen, zijn overigens ook de mensen die vaak meerdere spellen tegelijkertijd spelen. Dat is eerlijk gezegd in veel gevallen ook gemakkelijk te doen. Een spel als Tribal Wars kun je gemakkelijk combineren met het spelen van een spel als Forge of Empires. Je moet alleen proberen te vermijden dat je in beide spellen tegelijkertijd een oorlog om je oren krijgt. Dit kun je vermijden door een spel als Grepolis te combineren met een spel waarbij je in je eentje tegen de computer speelt, zoals een gemiddelde schaakpartij, of een Facebook spel.

Er wordt vaak gewezen op verslavingsgevoeligheid bij spelletjes online. Het is inderdaad waar dat sommige spelers de realiteit uit het oog verliezen. De meest bekende voorbeelden hiervan zijn de spelers die in Amerika verslaafd raakten aan World of Warcraft en die meerdere dagen achter elkaar doorspeelden, totdat dit serieuze problemen gaf, zoals uitdroging. De spellen die bij ons op de website staan, zijn spellen waarbij de verslavingsgevoeligheid veel lager ligt. Wanneer je geen geld inzet tijdens het spelen van deze spellen, kun je overigens ook op elk mogelijke moment stoppen. Er is niemand die je verplicht om terug te komen. En meestal merk je dat je na een week nog altijd je dorp gewoon hebt, dus terugkomen is altijd een optie.

Het grote aanbod kan ook een probleem vormen voor veel spelers. Om je een handje te helpen, hebben wij een aantal game reviews geschreven. Aan de hand van onze reviews kun je een duidelijk idee krijgen van de spellen, zonder dat je alle spellen zelf moet spelen. Wanneer een van de spellen een succes blijkt, kun je daar gewoon blijven spelen. Heb je een spel gevonden dat niet helemaal aansluit bij jouw eigen wensen, dan is het verstandig om daar gewoon mee te stoppen en verder te zoeken naar een van de spelletjes online die een stuk beter bij jou past. Met het grote aanbod aan spelletjes online is er namelijk altijd wel iets voor elke speler te vinden. Meer lezen kan in onze Tribal Wars 2 handleiding