Gratis spellen spelen op het internet, het is tegenwoordig allemaal gemakkelijk gemaakt. Waar je vroeger nog moest wachten op vrienden, of gezinsleden, om een spelletje te kunnen spelen, kun je nu gewoon achter je computer of smartphone gaan zitten. Gratis spellen spelen is mogelijk op verschillende websites en applicaties en alle soorten spellen zijn eenvoudig te vinden. In veel gevallen kun je net even iets meer wanneer je wel een paar euro betaalt, maar wanneer je het echt gratis wilt houden, dan bestaat die mogelijk in de meeste gevallen ook. Welke spellen kun je nou gratis op het internet spelen en wat zijn de dingen waar je echt op zou moeten letten?

Gratis spellen spelen, waar begin je?

Op het moment dat je op zoek gaat naar gratis spellen om direct te spelen, dan heb je al een bepaalde voorkeur. Je kunt op zoek zijn naar de bordspelletjes die je thuis speelde, zoals schaken, Monopoly en ganzenbord, maar je kunt ook op zoek zijn naar de nieuwere mogelijkheden. De gratis te spelen spellen op het internet lopen namelijk sterk uiteen.

Je kent ongetwijfeld de verschillende Facebook spellen die je direct in je browser kunt spelen. Deze spellen zijn duidelijk gebaseerd op voortgang, en het verspreiden van de spellen. Je krijgt immers extra levens wanneer je vrienden uitnodigt en helpt. Wanneer je dat niet wilt doen, dan moet je geld investeren, of je moet geduld hebben. Vooral geduld, en dat zie je niet alleen op de Facebook spelletjes terug. Je ziet het bijna in alle online gratis spellen.

Gratis spellen spelen op internet van Innogames

De nieuwere spelletjes spelen

Wanneer je nieuwe spelletjes gratis op internet wilt spelen, dan merk je al snel dat er om geld gevraagd gaat worden. In spellen zoals Tribal Wars en Forge of Empires is dit erg goed te merken. Je kunt namelijk de bouwtijden halveren, en grondstoffen aankopen. Daardoor hoef je veel minder lang te wachten op de volgende stap in het spel. Wil je echt gratis spellen spelen, maak je dan geen zorgen. Je kunt namelijk deze spellen ook volledig gratis spelen. Je wacht dan immers even lang als alle spelers die geen geld in willen zetten, en dat is het grootste gedeelte van de spelers. Bij sommige spellen is het ook mogelijk geld ‘verdienen’ dat je direct kunt uitgeven, zoals de gratis premium punten in Tribal Wars.

Downloaden of niet downloaden?

Wanneer je gratis spellen spelen wilt, dan raden we je aan om geen downloads te doen van de verschillende websites. Er is namelijk een groot probleem met de meeste van deze websites. Zij bieden zogenaamd gratis spellen aan middels een download, maar hoe weet jij zeker dat er geen virus achter zit? Geloof niet alles wat jouw virusscanner zegt, wanneer je een update gemist hebt, of het virus is nog niet bekend, dan zit jij straks met de problemen opgescheept.

Het grootste punt hierin is uiteraard dat het niet nodig is om downloads te doen om spelletjes op het internet te spelen. Je kunt tegenwoordig op verschillende websites spelletjes vinden die je direct gratis kunt spelen in je browser. Alle spellen die je bij ons op de website vindt, zijn spellen die je direct in jouw browser kunt spelen.

Gratis spellen spelen zonder te wachten

Forge of Empires gratis spelen Speel je vanaf je computer, tablet of laptop, dan is het geen enkel probleem om direct de spellen in je browser te spelen. Spelletjes zoals Grepolis, Tribal Wars 2 en Forge of Empires  zijn gemakkelijk te laden. Wanneer je een account aangemaakt hebt en je e-mail adres bevestigd hebt, kun je ook gemakkelijk inloggen via andere mobiele apparaten door gebruik te maken van de (gratis) apps. De beste gratis online games zijn stuk voor stuk gemakkelijk te spelen!

Gratis spellen spelen op het internet lijkt bijzonder leuk en gemakkelijk, maar wanneer je niet goed oplet, kan het een duur spelletje worden. Uiteraard zijn de meeste spellen gewoon gratis te spelen; je hoeft alleen maar een account aan te maken om te beginnen. Maar hoe kun je er achter komen of de spellen ook echt gratis zijn, en gratis zullen blijven?

Bekijk welke gegevens er gevraagd worden

Wanneer je een account aan gaat maken bij een spel, zoals Tribal Wars, dan wordt er om informatie gevraagd. Bij de meeste spellen wordt gevraagd om een spelersnaam, een e-mailadres en een wachtwoord. Het is verstandig om een nieuw wachtwoord aan te maken, wanneer je jouw e-mailadres aangeeft met het wachtwoord dat je ook gebruikt om je mail te openen, dan maak je het de criminelen wel heel erg makkelijk.

Wanneer je een account aanmaakt bij spellen op een Amerikaanse server, dan is het niet ongebruikelijk dat er gevraagd wordt om je creditcard gegevens. Wij raden aan om deze gegevens nooit aan een spel te verstrekken, met uitzondering van eenmalige betalingen. Geef deze gegevens niet op bij het aanmaken van een account, zeker niet wanneer je de algemene voorwaarden nog niet gelezen hebt.

Trek het platform na voordat je gaat spelen

Gratis spellen spelen is leuk wanneer je een spel speelt dat je kunt vertrouwen. De spellen die wij op onze website hebben staan, zijn spellen die we nagetrokken hebben. Zij komen van grotere ontwikkelaars en hebben veel spelers. Vind je een ander spel en twijfel je aan de betrouwbaarheid, zoek dan op welk bedrijf of welke ontwikkelaar achter het spel zit. Op die manier kun je al snel zien of je twijfel terecht was, of niet.

Zoek naar reviews en handleidingen

Gratis spel op internet

Tribal Wars is een voorbeeld van een spel dat je gratis online kunt spelen op internet.

Wanneer je echt gratis spellen spelen wilt en je wilt zo snel mogelijk beginnen, zoek dan naar reviews of handleidingen van de spellen. Hoe meer reviews er te vinden zijn, hoe beter het is. Zijn er handleidingen te vinden (zoals onze Forge of Empires handleiding) dan weet je zeker dat het spel goed te doen moet zijn.

Om je alvast op weg te helpen, hebben we een aantal reviews verzameld:

De algemene voorwaarden

Voor mobiele spelers geldt dit net even iets meer, maar voor spelers die gratis spellen spelen willen op de computer, is het ook niet onbelangrijk. Vink jij het knopje met ‘ik ga akkoord’ altijd snel aan zodat je verder kunt gaan? Dat is niet verstandig. Je gaat namelijk akkoord met voorwaarden die je niet kent. Applicaties maken gebruik van de meeste informatie die verzameld wordt op je mobiele apparaat. Soms kom je rare voorwaarden tegen, zoals applicaties die toegang willen hebben tot je mail. Niet verstandig, niet handig en bijzonder gevaarlijk. Let dus goed op welke voorwaarden je akkoord geeft. Gratis spellen spelen moet wel leuk blijven immers!

Nog één tip rond gratis spellen spelen

Gratis spellen spelen klinkt leuk, maar doorgaans is het een tegenvaller. Wanneer je de gemiddelde Facebook spellen bekijkt, zal je zien dat alles grotendeels op elkaar lijkt. De gratis spellen zijn meestal mogelijk gemaakt door reclame en zijn zo goedkoop mogelijk opgezet. Dit geldt niet voor de betere online browser games. Hier is veel tijd en geld aan besteed, wat mogelijk gemaakt is door het grote aantal spelers. Een gedeelte speelt met geld, de rest betaalt door de reclames aan de zijkanten van het scherm. Als je hier niet van houdt, kun je er ook voor kiezen om oude game classics te spelen waar je geen credits kunt kopen.

Let dus goed op welke spellen je kiest, en bekijk of er screenshots zijn die je kunt bekijken, zodat je een beetje een idee kunt krijgen van hoe het spel er precies uitziet voordat je een account aanmaakt.