Tribal Wars 2 is de opvolger van Tribal Wars. Innogames besloot om een nieuwere versie van het strategie spel te maken na de toenemende kritiek op de Tribal Wars versie die het meest gespeeld werd. Er zouden te weinig grafische elementen zijn, en de game zou te basic gehouden zijn volgens veel van de spelers.

In de Tribal Wars 2 review lees je of het spel een succes geworden is, zoals Innogames graag wilde. Ook lees je of je het spel inderdaad gewoon gratis kunt spelen, en waar je echt op moet letten voordat je de eerste opdrachten uit gaat voeren.

De eerste stappen in Tribal Wars 2

Wanneer je nog geen account hebt, moet je met een geldig mailadres, een unieke gebruikersnaam en een wachtwoord een account aanmaken. Dit is binnen een paar seconden geregeld. Vervolgens wordt gevraagd welke van de beschikbare werelden je wilt gaan spelen. Het is verstandig om de meest recente wereld te kiezen, omdat je hier nog de meeste kansen maakt. Grote kans dat je buurman ook pas gisteren begonnen is.
Tribal Wars 2 is een spel dat zichzelf gemakkelijk laat verkennen. Aan de hand van de tutorial kom je namelijk al snel in het ritme van het spel. Je leert hoe je grondstoffen moet stelen bij de buren, je leert hoe belangrijk de productie is en hoe je deze kunt verhogen en je krijgt alle elementen van het spel uitgelegd die belangrijk zijn.

Kort samengevat:

  • Bouw je dorp op om genoeg productie te hebben
  • Bouw een leger om jezelf te verdedigen en anderen aan te vallen
  • Neem dorpen van andere spelers over om je macht te laten groeien

De grootste verschillen met Tribal Wars

Tribal Wars 2 kaart Tribal Wars 2 heeft grote verschillen met het basisspel Tribal Wars. Het idee achter het spel is ontegenzeggelijk hetzelfde, maar Tribal Wars 2 heeft veel meer grafische elementen, die het leuker kunnen maken voor de meeste spelers. Daarnaast heeft Tribal Wars 2 extra gebouwen, die niet in de eerste versie zitten. Dit zijn onder andere de Taverne en het Hospitaal.

Net als in Tribal Wars helpt de tutorial je al direct een flink eind op weg. Nadat je de grondstoffen uitgebouwd hebt, je eerste leger gemaakt hebt en de eerste grondstoffen gestolen hebt uit een barbarendorp in de buurt, kun je eens verder gaan kijken naar de mogelijkheden. Wanneer je over de kaart scrollt, kun je de dorpen van andere spelers zien. Heeft een speler bij jou in de buurt al meerdere dorpen, dan weet je dat je in moet gaan zetten op een goede verdediging. Grote kans dat hij eerdaags aan jouw poorten komt te staan.

Muziek, scrollen en opdrachten in Tribal Wars 2

Wanneer je tijdens het spelen de muziek of geluidseffecten niet langer wilt horen, dan kun je onder in beeld een balk vinden. Helemaal rechts kun je de instellingen aanpassen. Merk je dat je muis wat raar doet, dan ben je aan het scrollen. Wanneer je uit wilt zoomen, doe je dit door omlaag te scrollen met de muis. Ben je op de kaart gekomen en wilde je daar niet heen? Dan kun je onder in beeld op je dorpsicoon klikken, je gaat dan weer terug naar je dorp.

Wanneer je in het begin een goede start wilt maken in Tribal Wars 2, let dan vooral op de opdrachten die je kunt doen om meer succes te krijgen. Je bouwt met de opdrachten namelijk niet alleen je leger en dorp uit, maar ook je kennis over het spel.

Kun je Tribal Wars 2 echt gratis spelen?

Tribal Wars 2 dorp opdrachten Tribal Wars 2 is een spel dat je zeker gratis kunt spelen. Wanneer je wel geld stort, kun je sommige functies van het spel versnellen. Dat lijkt ideaal, maar is voor de meeste spelers niet direct noodzakelijk. Zeker de eerste weken moet je zeker kunnen spelen zonder een euro te storten. Vind je het daarna echt een leuk spel en wil je veel sneller kunnen groeien, dan kun je altijd nog besluiten om een klein bedrag in te zetten.

Ben je op zoek naar een leuke gratis browser game met veel animaties en opdrachten, dan is Tribal Wars 2 zeker de moeite waard.

Samenvatting Tribal Wars 2 review

Tribal Wars 2 is een sterke opvolger van Tribal Wars, maar de meeste spelers zijn bij Tribal Wars blijven hangen. De nieuwere variant heeft een compleet nieuwe groep spelers aangetrokken en is daardoor alsnog een groot succes geworden.