Er zijn veel leuke online spellen om te spelen. De meeste van deze spellen kun je gewoon spelen zonder iets te moeten downloaden, je speelt deze gewoon in je browser. Je hoeft nergens op te wachten en je hoeft ook niet bang te zijn dat je een bestand downloadt dat later voor grote problemen kan zorgen. Er zijn echter veel leuke online spellen die onder de categorie online browser games vallen. Welke van deze spellen kan leuk zijn voor jou?

Wat voor leuke online spellen zoek je?

Leuk online spel: Grepolis Iedereen kent de spelletjes van ontwikkelaars zoals King wel. Het zijn die Facebookspelletjes waarbij je binnen de kortste keren verveeld raakt omdat je niet verder kunt komen. Er zit genoeg strategie in, maar er is weinig aan voortgang te merken tijdens het spelen en dat is waarom online browser games leuke online spellen zijn wanneer je de goede vindt. Er is voortgang, er is een verhaal en er zijn mogelijkheden om jouw account steeds groter te maken.

De leuke online spellen zijn in verschillende categorieën in te delen, aan de hand van verschillende parameters. Zo zijn er online RPG games waarbij je in de huid van één personage kruipt. De meest populaire spellen die je online kunt spelen, hebben echter net even een andere opzet. Het zijn browser games die op strategie gebaseerd zijn, ook wel online strategie games genoemd.. Wanneer je al deze spellen samen zou vatten, zou het er ongeveer zo uitzien:

  • Bouw je dorp of stad uit met de grondstoffen die je per uur produceert
  • Zorg voor genoeg inwoners in de vorm van een leger, of boeren
  • Breid het dorp of de stad uit. Dit kan op verschillende manieren
  • Bescherm je dorp of stad tegen andere spelers door samen te werken met anderen

Het uitbreiden kan op verschillende manieren. In spellen zoals Tribal Wars, Tribal Wars 2, Grepolis en Forge of Empires is het de bedoeling dat je uiteindelijk meer grond overneemt door anderen te verslaan. Daarom is het opbouwen van je dorp of stad minstens zo belangrijk als het maken van genoeg leger, zodat je jouw bezit kunt verdedigen. Heel anders dan strategie games is bijvoorbeeld een online paardenspel,

Waar moet je op letten?

Alle leuke online spellen hebben voor- en nadelen. Er zijn altijd onderdelen waar je op moet letten om ook echt succesvol te kunnen worden. Op die manier wordt het spel immers pas echt leuk. Om je hierbij te helpen, hebben we per spel een overzicht gemaakt van de punten waar je op moet letten. Mocht je meer hulp nodig hebben, kijk dan eens of je samen kunt gaan spelen met mensen in jouw regio. Deze spelers zijn ook ooit eens begonnen als kleine spelers en hebben het spel ook moeten leren! Hulp nodig met Forge of Empires? Bekijk onze Forge of Empires handleiding!