Wil je graag een MMO browser game spelen, maar ben je niet op zoek naar spellen die met oorlog te maken hebben en hoeft het van jou ook niet om wapens te gaan? Dan is het online paardenspel misschien wel precies wat jij zoekt. In een online paardenspel draait het niet zozeer om dominantie en het veroveren van de wereld, maar je wilt natuurlijk wel met jouw paard of stal op nummer één komen te staan aan het einde van de rit!

Online paardenspel

Een voorbeeld van een online paardenspel is Tim Stockdale’s Riding Star.

Wat is een online paardenspel?

Er zijn verschillende varianten op het online paardenspel te vinden. Het enige dat alle spellen met elkaar gemeen hebben, is dat er paarden in het spel actief zijn. Verder lopen de varianten van het online paardenspel sterk uiteen. Een aantal varianten:

  • Online gokken op paardenwedden
  • Het uitbouwen van een stal met meerdere paarden
  • Het trainen met één paard om zoveel mogelijk skills te krijgen
  • Het opzetten van een eigen stal om zo springwedstrijden en dressuur te winnen
  • Als ruiter zoveel mogelijk skills verzamelen met verschillende paarden
  • Je hoeft niet zelf paard te rijden om het online paardenspel te kunnen spelen. Het is wel makkelijker wanneer je de basisbegrippen van springwedstrijden en dressuur alvast kent, maar deze worden ook in de spellen zelf uitgelegd tijdens het spelen. Een beetje extra basiskennis is natuurlijk nooit verkeerd.

In het online paardenspel zijn er veel varianten waarbij je samen kunt spelen met andere mensen. Zo kun je paarden uitwisselen, of materialen ruilen om zo je stal uit te bouwen. In de meeste online paardenspellen gaat het echter vooral om het verslaan van de tegenstander. Je wilt hogere scores krijgen dan je tegenstanders en uiteraard wil jij jouw stal op nummer één zien staan aan het einde van de wedstrijden. Wellicht kun je een online paardenspel vinden in een Nederlandse online browser game?  Let wel op: De manier waarop de ranglijsten opgebouwd zijn, verschilt sterk per spel. Kijk dus altijd eerst even wat de bedoeling is wanneer je aan één van deze online paardenspellen begint!

Is dit een strategie game?

Er wordt vaak gezegd dat het online paardenspel geen strategiespel is, en dat het vooral meisjes zijn die deze spellen spelen. Dat is tegenwoordig al lang niet meer waar. Deze spellen zitten vol met strategie en het zijn dus echte online strategie games. Je moet keuzes maken die ervoor kunnen zorgen dat je richting de top 10 gaat, maar wanneer je niet goed op let, kom je in de problemen. Je moet immers je paarden wel tevreden houden, zonder daarbij in te leveren op de prestaties tijdens de wedstrijden. Dat er alleen maar meisjes spelen, is natuurlijk evengrote onzin als het gezegde dat er alleen maar jongens op de online multiplayer games zitten die om oorlog draaien. Allebei zijn een fabeltje!