Er zijn veel spellen op het internet te vinden tegenwoordig. Veel van deze spellen gaan op termijn echter vervelen, omdat het teveel van hetzelfde is. De gemiddelde Facebookspellen zijn bijvoorbeeld even interessant, maar het zijn geen spellen die je in de pauze ook even wilt spelen omdat ze zo leuk zijn. Een online strategie spel is volledig anders. Een online strategie spel is een spel waar je tactiek bij nodig hebt, waarbij je belangrijke keuzes moet maken en waarin elke keuze gevolgen heeft. Elvenar is op dit moment een van de grootste online strategie games wereldwijd. Meer hierover lees je in onze Elvenar review.

Het online strategie spel

Hét online strategie online strategie spel forge of empires spel bestaat uiteraard niet. Er zijn verschillende spellen die onder deze categorie vallen, maar het basisprincipe is in nagenoeg alle spellen hetzelfde. Je hebt een basisinkomen, meestal per uur. Dit kunnen grondstoffen zijn in de oorlogsspellen, maar het kan ook geld zijn zoals in veel van de maffia spellen. Deze inkomsten moet je gebruiken om verder te bouwen.

In het geval van grondstoffen is het de bedoeling dat je de inkomsten per uur verhoogt door de mijnen uit te bouwen. Bij spellen zoals Tribal Wars en Tribal Wars 2 is dit een essentieel onderdeel van het spel. In een spel als Forge of Empires is het juist de bedoeling dat je meer gebouwen neerzet om zo een hogere productie te krijgen per uur, net als het geval is bij Elvenar. Bij de maffiaspellen moet je wapens kopen om zo meer inkomsten te kunnen verwerven.

Hoewel de spellen sterk uiteenlopen, is het basisprincipe dus helemaal hetzelfde bij deze online browser games. Maar dat kun je nog veel verder voeren. In alle spellen is het hele doel van het spel namelijk ook hetzelfde.

Uiteraard zijn er ook uitzonderingen op de regel. In World of Tanks gaat het wél om dominatie en het verslaan van vijanden, maar veel bouwen komt er niet bij kijken.

Het doel van een online strategie spel

Het doel van een online online strategie spel tribal wars 2 strategie spel is ook altijd hetzelfde. De meeste spelers denken dat het draait om de nummer één positie, maar dat is niet helemaal waar. Het echte doel is dominantie verwerven over jouw omgeving en deze dominantie uit te breiden. Het is heel erg leuk wanneer je op nummer één komt te staan, maar praktisch is het niet wanneer je deze positie niet kunt verdedigen. Kun je met jouw stam, gilde of clan de dominantie verwerven over jouw omgeving, en kun je die steeds verder uitbreiden? Dan komen jullie vanzelf op de nummer één positie te staan, zonder dat jullie bedreigd kunnen worden.

Om het doel te bereiken, moet je in de meeste gevallen samenwerken met andere mensen. Je kunt ver komen wanneer je alleen gaat spelen, maar de absolute top bereiken wordt erg lastig wanneer je geen mensen hebt die jou helpen. In spellen zoals Forge of Empires kun je bepaalde elementen van het spel niet eens spelen wanneer je niet in een gilde zit, zoals de Gilde Expeditie waar je gratis troepen en bonussen krijgt.

Een gratis online strategie spel

De meeste online strategie spellen zijn in basis gratis te spelen. Op die manier kan de ontwikkelaar veel meer spelers aantrekken dan wanneer er betaald moet worden om te kunnen spelen. De spellen die genoemd zijn in dit artikel, Tribal Wars, Forge of Empires en Tribal Wars 2, zijn echter net even iets makkelijker te spelen wanneer je wel met geld speelt. Dat is uiteraard een keuze die je volledig zelf maakt. Ook bij een online strategie spel zoals Grepolis is betalen niet nodig, maar voor een paar euro heb je wel veel meer mogelijkheden die het net wat makkelijker maken om de dominantie te verwerven zodat de nummer één positie in zicht kan komen. Ook Elvenar is volledig gratis te spelen, maar leg je wel een paar euro neer, dan krijg je interessante extraatjes, zoals een tweede bouwer. En dan wordt het online strategie spel ineens een stuk sneller!