Ben je op zoek naar de populairste browser games voor 2019? Na alle ontwikkelingen in 2018 zijn veel ontwikkelaars aan de slag gegaan met nieuwe mogelijkheden, features en updates. Browser games die je ooit gespeeld hebt, veranderen compleet de komende tijd. Dat maakt het interessant om eens te kijken naar een lijst met 3 online browser games die in 2019 nog veel groter gaan worden dan zij nu al zijn!

1. World of Tanks

World of Tanks wordt gespeeld door mensen over heel de wereld. Maar de community was ontevreden. Het pay-to-win element tijdens het spelen was te groot geworden. Ook bleven nieuwe ontwikkelingen uit. Ontwikkelaar Wargaming heeft daarom een complete uitrol gemaakt met nieuwe features en updates voor 2019.

Een aantal punten die we graag even naar voren halen voor je:

  • Het wordt makkelijker om naar een clan te komen;
  • De Frontline-modus komt terug;
  • Er komen nieuwe uitdagingen;
  • Nieuwe Zweedse medium tanks worden aan het spel toegevoegd.

Dat is een leuk begin, maar wat we écht een knaller vinden, is dat de munitie eens echt nagekeken wordt. Waar de mensen met diepe zakken bijzondere munitie konden kopen en de gratis spelers geen schijn van kans hadden, wordt dit compleet aangepakt. Het effect van ‘speciale ammo’ wordt met 25 tot 30% verlaagd en de kosten van het maken van munitie worden ook aangepakt.

Concreet betekent dit:

  • Meer mogelijkheden voor alle spelers;
  • Betere kansen voor de gratis spelers;
  • Meer actie, features en uitdagingen.

Grote kans dat onze World of Tanks review in 2019 in de top drie van meest gelezen reviews komt te staan dus. Maar dan moet het wel de strijd aangaan met onze nummer 2 in de lijst met populairste spellen voor 2019!

2. Elvenar

Elvenar heeft onderhand alle records gebroken, maar een speciaal record is reden om deze browser game hoog in onze lijst te zetten. Elvenar heeft namelijk bijna evenveel vrouwelijke als mannelijke spelers! Het grappige hieraan is dat de ontwikkelaar dit eerder voor elkaar gekregen heeft met Forge of Empires, het spel dat vóór Elvenar ontwikkeld werd en dat ook nog steeds in de toplijsten staat.

Elvenar heeft inmiddels een enorme community met fora waar tips en ervaringen gedeeld worden. De ontwikkelaar heeft aangegeven dat er nieuwe features en evenementen ontwikkeld zullen worden en dat er nóg meer geluisterd wordt naar de feedback. Dat betekent dat de spelers van Elvenar een spannend jaar tegemoet mogen zien.

3. Tribal Wars 2

Tribal Wars is een van de grootste hits van Innogames geweest waarbij duizenden spelers uit tientallen landen de strijd met elkaar aangingen. Inmiddels kunnen we met gerust hart stellen dat Tribal Wars zelf uit de mode geraakt is qua grafische elementen en gameplay (er zijn echter nog steeds regelmatig evenementen te vinden in-game).

Tribal Wars 2 sluit beter aan op de eisen die de spelers in 2019 hebben. Meer grafische aspecten, meer features en een betere manier om interactie te hebben met andere spelers. Ook hebben we sterk het idee dat de ontwikkelaar Innogames meer tijd en aandacht besteedt aan Tribal Wars 2, waarmee het per definitie in de lijst met groeiende browser games voor 2019 moet komen te staan.

Weet jij al welk spel jij gaat spelen?

Weet je nog niet welk spel je gaat spelen? Kijk dan eens bij onze browser game reviews om te zien welke van de spellen jou het meest aanspreekt. De drie spellen in dit overzicht hebben in ieder geval goede vooruitzichten voor 2019 waarbij meer gedaan wordt met de feedback. Dat betekent betere gameplay, meer features en evenementen en urenlang plezier met jouw favoriete browser game in 2019!