Ben je op zoek naar de populairste browser games van 2020? Na alle ontwikkelingen in 2019 zijn veel ontwikkelaars aan de slag gegaan met nieuwe mogelijkheden, features en updates. Browser games die je ooit gespeeld hebt, veranderen compleet de komende tijd. Nu we het einde van het jaar naderen, is het tijd om de balans op te maken. Wat waren de beste browser games van dit jaar?

1. Elvenar

Elvenar heeft onderhand alle records gebroken, maar een speciaal record is reden om deze browser game hoog in onze lijst te zetten. Elvenar heeft namelijk bijna evenveel vrouwelijke als mannelijke spelers! Het grappige hieraan is dat de ontwikkelaar dit eerder voor elkaar gekregen heeft met Forge of Empires, het spel dat vóór Elvenar ontwikkeld werd en dat ook nog steeds in de toplijsten staat.

Elvenar heeft inmiddels een enorme community met fora waar tips en ervaringen gedeeld worden. De ontwikkelaar heeft aangegeven dat er nieuwe features en evenementen ontwikkeld zullen worden en dat er nóg meer geluisterd wordt naar de feedback. Dat betekent dat de spelers van Elvenar een spannend jaar tegemoet mogen zien. De verwachtingen voor 2021 zijn hoog!

2. World of Tanks

World of Tanks wordt gespeeld door mensen over heel de wereld. Maar de community was ontevreden. Het pay-to-win element tijdens het spelen was te groot geworden. Ook bleven nieuwe ontwikkelingen uit. Ontwikkelaar Wargaming heeft daarom een complete uitrol gemaakt met nieuwe features en updates voor 2019.

Veel doorgevoerde verbeteringen

  • Het is makkelijker geworden om in een clan te komen;
  • De Frontline-modus is terug;
  • Er werden nieuwe uitdagingen toegevoegd;
  • Nieuwe Zweedse medium tanks zijn nu speelbaar.

Dat was een leuk begin, maar wat we écht een knaller vinden, is de munitie update. Waar de mensen met diepe zakken bijzondere munitie konden kopen en de gratis spelers geen schijn van kans hadden in 2019, is dit compleet aangepakt in 2020. Het effect van ‘speciale ammo’ werd met 25 tot 30% verlaagd en de kosten van het maken van munitie zijn ook aangepakt.

Logisch dus dat onze World of Tanks review goed gelezen werd dit jaar!

[WOT_CTA]

3. Tribal Wars 2

Tribal Wars is een van de grootste hits van InnoGames geweest waarbij duizenden spelers uit tientallen landen de strijd met elkaar aangingen. Inmiddels kunnen we met gerust hart stellen dat Tribal Wars zelf uit de mode geraakt is qua grafische elementen en gameplay (er zijn echter nog steeds regelmatig evenementen te vinden in-game).

Tribal Wars 2 sluit beter aan op de eisen die de spelers in 2020 hebben. Dit spel zal deze trend volgend jaar zeker doorzetten. Meer grafische aspecten, meer features en een betere manier om interactie te hebben met andere spelers. Ook hebben we sterk het idee dat de ontwikkelaar InnoGames meer tijd en aandacht besteedt aan Tribal Wars 2, waarmee het per definitie in de lijst met groeiende browser games voor 2021 moet komen te staan!

Weet jij al welke browser game jij gaat spelen?

Weet je nog niet welk spel je gaat spelen? Kijk dan eens bij onze browser game reviews om te zien welke van de spellen jou het meest aanspreekt. De drie spellen in dit overzicht hebben in ieder geval goede vooruitzichten voor 2020 waarbij meer gedaan wordt met de feedback. Dat betekent betere gameplay, meer features en evenementen en urenlang plezier met jouw favoriete browser game!