Innogames heeft een leuk feestje om te vieren in 2016. In het begin van het jaar werden de jaarcijfers van 2015 bekend gemaakt. Er was een overall groei van 25% behaald ten opzichte van 2014, een flinke groei voor de ontwikkelaar van online browser games. De echte groei was te vinden bij de mobiele spelers. Innogames zag namelijk een stijging van bijna 100% ten opzichte van het voorgaande jaar, en de grootste winst werd behaald op het spel Forge of Empires (bekijk hier de Forge of Empires review).

150 miljoen spelers

Innogames zag een sterke stijging in het aantal spelers dat spellen speelt op het internet. In totaal heeft de ontwikkelaar maar liefst 150 miljoen spelers die een actief account hebben op één van de spellen. De meest gespeelde spellen waren Forge of Empires en Elvenar, maar ook Grepolis zag een sterke stijging in het aantal spelers.

Innogames was zelf niet verrast over de groei. Het stijgende aantal spelers en het geld dat verdiend werd met de spellen, is volgens de ontwikkelaars vooral te danken aan de aandacht die besteed is aan de markt van de mobiele spelers. Innogames was één van de eerste ontwikkelaars die zich richtte op de mobiele markt. Dat bleek een goede zet. Steeds meer jongeren besluiten om spellen via de mobiele telefoon te spelen. Ten eerste omdat het kan, ten tweede omdat zij de mobiele telefoon altijd bij zich dragen. Daardoor zijn zij altijd in staat om te spelen, en dat geeft een groot voordeel bij het spelen van deze spellen.

Veelbelovende prognose

Innogames voorziet een verdere stijging in 2016. Het aantal mobiele spelers blijft groeien, maar belangrijker is dat de ontwikkelaar een aantal nieuwe titels zal gaan brengen in 2016. Daarnaast zullen er meer evenementen georganiseerd worden. Dit verhoogt doorgaans de activiteit van de spelers en draagt sterk bij aan de toewijding aan de spellen die gespeeld worden, dankzij de bonussen die verdiend kunnen worden. Iets om naar uit te kijken is Unreal Engine, een project waar Innogames in 2016 meer dan 25 mensen aan heeft werken om het een succes te maken.