Het online tank spel is sterk in opkomst tussen de online browser games van dit moment. Waar spellen als Grepolis, Tribal Wars en Forge of Empires vooral gericht zijn op het verleden, is het online tank spel een stuk moderner. Het online tank spel wordt vooral genoemd in combinatie met de Tweede Wereldoorlog, een scenario waarin veel tanks gebruikt werden om de legermachten van de vijand te verslaan. In het online browser spel kun je zelf in de huid kruipen van een legerofficier die de tanks aan moet sturen richting het front, maar let goed op. Alle tanks hebben eigen voordelen en nadelen in het online tank spel en dat betekent dat er veel meer strategie gebruikt moet worden dan je in eerste instantie wellicht zal denken. Het is geen kwestie van dom knallen: elk online tank spel is een strategiegame!

Online tank spel war of tanks

Een voorbeeld van een online tank spel is World of Tanks.

De basis van het online tank spel

Elk online tank spel heeft dezelfde achtergrond: Je bent een aanvoerder en je moet ervoor zorgen dat je de meest machtige speler in het spel wordt. Dit kun je in je eentje proberen te doen, maar het wordt een stuk makkelijker wanneer je samen gaat spelen met andere spelers om zo te zorgen voor een echte overmacht. Hoe meer tanks er ingezet worden op het strijdveld, hoe kleiner de verliezen per speler zullen zijn. Maar dat geldt natuurlijk alleen maar wanneer jullie de winst binnen weten te slepen! Het zal je dan ook niet verbazen dat tank spellen behoren tot de beste online browser games!

Zie ook: 5 redenen om te beginnen met World of Tanks!

Uiteraard zijn er verschillende varianten op het online tank spel. In het ene spel speel je met slechts één tank, waar je bij andere spellen zelf tanks kunt bouwen om je territorium uit te breiden. In sommige online tank spellen zien we juist een andere ontwikkeling. Er worden meer soorten troepen ingezet om het spel interessanter te maken. Tegelijkertijd wordt het realistischer, er is immers nog nooit een oorlog gevoerd waarbij alleen maar tanks op het slagveld stonden.

De aantrekkingskracht van het online tank spel

Het online tank spel heeft bepaalde aantrekkingskrachten dat het zo interessant gemaakt heeft voor veel spelers die online willen spelen. Allereerst zijn er veel spelers actief op de werelden waar met tanks gespeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel iets te doen is. Wanneer je zelf niet druk bent in een oorlog, kun je bondgenoten helpen. Je hebt de tanks immers niet voor de sier staan! Andere reden waarom het online tank spel zo populair is, is dat het vooral draait om samenwerkingen. Je hebt veel contact met andere spelers, je kunt deals maken en materialen uitwisselen om zo sneller die ene supertank te kunnen bouwen.

Een van de meest gespeelde online tank spellen op dit moment is zonder enige twijfel World of Tanks. Dit is een spel dat door mensen over heel de wereld gespeeld wordt en waar nog dagelijks aan gewerkt wordt. Wil je meer weten over dit spel, lees dan onze World of Tanks review.

Kijk altijd even naar de gameplay van het online tankspel dat je wilt gaan spelen. Waar de ene ontwikkelaar sterk inzet op het grafische gedeelte van het spel, heeft een andere ontwikkelaar meer tijd en aandacht besteed aan de mogelijkheden binnen het spel zelf. Tank spellen zijn online multiplayer games: vecht tegen anderen om te winnen. Nagenoeg alle varianten van het online tank spel zijn gratis te spelen op het internet, maar er zijn ook varianten te vinden waarbij je kunt betalen om het net even iets sneller te laten gaan. Heb jij er vijf euro voor over om direct naar het slagveld te gaan om jouw nieuwe tanks uit te proberen tegen een vijand die je al weken irriteert?