De oorlog spellen online zijn de meest gespeelde spellen wanneer je het in grove lijnen bekijkt. De tank spellen en de strategiespellen zijn de spellen waar je de meeste spellen zal vinden. Het zijn niet langer spellen voor jongens, in steeds meer spellen zie je een brede variatie aan spelers terugkomen, waarbij senioren en huismoeders ook geen uitzondering meer zijn. Maar dat is nog geen antwoord op de vraag waarom de oorlog spellen online zo interessant zijn.

Oorlog spellen online

Met oorlog spellen online worden de spellen bedoeld waarbij je zelf een leger samen moet stellen, of spellen waarbij je gebieden, landen of dorpen moet veroveren. Waar Tribal Wars zeker een oorlogsspel is, is het bij Forge of Empires een stuk minder duidelijk. Bij Grepolis is het wel weer overduidelijk dat je in de naam van de Grieken landen moet gaan veroveren om zo sterker te worden. In de oorlog spellen online is het altijd de bedoeling dat je terrein wint door middel van het vechten of het omkopen van je tegenstander. En dat is direct ook waar het succes van de spellen in ligt.

De strijd om de beste te zijn

Wanneer je een gemiddeld Facebook spel neemt, dan valt direct iets op. Het enige doel in het spel is het bereiken van het volgende level. Wanneer je echt gedreven bent, dan kun je ook nog voor de hoogste score gaan, maar technisch gezien wil je alleen maar voor komen te staan op je vrienden. Dus je wilt een level uitspelen.

Dat is bij oorlog spellen online zeker niet het geval. De doelstellingen zijn lang niet zo gemakkelijk. Je wilt de beste worden door met jouw leger jouw tegenstanders te verslaan. Dat klinkt eenvoudig, maar de vijanden hebben precies hetzelfde idee. Je moet dus op zoek naar bondgenoten, strategie, samenwerkingen en slimme trucjes om je tegenstanders te slim af te zijn. Veel elementen die samenvallen in de oorlog spellen online en dat is precies de reden waarom deze spellen zo ontzettend populair zijn.

Tel daar ook nog bij op dat alle mensen graag op de eerste plek willen komen. We willen winnen. Er is niemand die een spel gaat spelen om te verliezen. Wanneer na een paar weken blijkt dat het spel ook nog eens vermakelijk is, en dat er leuke mensen bij je in de buurt liggen die met je samen willen werken, dan is dat mooi meegenomen. Maar alleen wanneer jou dit kan helpen op weg naar de dominantie! Dit soort online multiplayer games zijn populair omdat ze zo competitief zijn. Wil je rustigere spellen, dan moet je wellicht kijken naar een online voetbalspel.

Hoe lang duurt een oorlogsspel online?

Online oorlog spellen kunnen een flinke tijd in beslag nemen. Dit hangt af van de instellingen van de werelden. Bij Tribal Wars kan dit heel erg lang duren. De werelden van Forge of Empires duren gemiddeld echter nog veel langer. Dit lijkt bezwaarlijk te zijn, maar het tegendeel is waar. Tijdens een online game ben je een uur druk met het doen van zetten. De oorlog spellen online kun je spelen op de momenten dat je zelf tijd hebt. Wanneer je in een oorlog verzeild raakt, kun je altijd eens kijken of iemand je kan helpen, zeker wanneer het leuk is en leuk kan blijven.

Een ander element dat de oorlog spellen online zo leuk maakt, is het feit dat je zelf je dorp of stad op kunt bouwen. Bij Tribal Wars bouw je de gebouwen uit, waardoor je nieuwe gebouwen kunt bouwen. Forge of Empires geeft je de mogelijkheid om zelf je gebouwen te kiezen, net zo als bij Elvenar het geval is. Dit zorgt ervoor dat bij de laatstgenoemde spellen geen twee dorpen of steden hetzelfde zijn. Iedereen heeft een eigen indeling met eigen keuzes. Sommige kiezen voor een bepaalde structuur omdat dit strategisch het beste is, maar geloof ons wanneer we zeggen dat er genoeg mensen zijn die een boom in Forge of Empires laten staan, puur en alleen omdat dit de boel een beetje vrolijker maakt met alle stenen gebouwen!

Waar vind je oorlog spellen online?

Er zijn veel oorlog spellen online te vinden, maar we raden vooral de spellen aan waarbij je geen download hoeft te doen, omdat dit gewoon net iets veiliger is. We hebben van een aantal spellen een review geschreven, waarmee je direct verder kunt en kunt zien wat het spel precies inhoudt. Bekijk eens: