Het kan je haast niet zijn ontgaan: Pokémon Go, de nieuwe app van Nintendo, is razend populair. De app heeft meer gebruikers dan Twitter en Facebook, breekt alle records betreffende het aantal downloads en is bijna non-stop in het nieuws. De Pokémon app van Nintendo lijkt alleen maar te groeien en dat terwijl Pokémon Go nog niet eens officieel is gelanceerd in Nederland. Wij kregen van een aantal lezers de vraag of wij Pokémon Go ooit als online browser game zien verschijnen.

Een interessante vraag! Om een goed en helder antwoord te formuleren, moeten we eerst kijken naar de werking van Pokémon Go. Het spel is momenteel alleen te spelen op mobiele apparaten zoals iPhones en iPads. De app gebruikt je GPS locatie en met behulp van je camera kun je vervolgens Pokémon vangen. Je moet dus echt naar buiten om verder te komen in het spel en daarom is de kans dat Pokémon Go ooit als spel dat je kan spelen in je internet browser uitkomt, klein. Wellicht kun je wel op internet inloggen om zo je Pokémon te beheren, statistieken te bekijken en meer. Dit is echter nog niet bevestigd en is iets waar wij als Pokémon Go fans alleen maar naar uit kunnen kijken.

Pokémon Go spelen in browser: nu niet, nooit niet

Wil je Pokémon Go spelen, dan zul je dat met een mobiele telefoon of tablet moeten doen. Wellicht zul je later op een desktop-versie van het spel aan de slag kunnen met het beheren van je vangsten en je statistieken, maar dat zit er voorlopig niet in, omdat het hele principe van Pokémon Go juist draait om afstanden afleggen. Zo kun je bijvoorbeeld eieren bij je dragen die uitkomen na X gelopen km. Dit kan niet op een (desktop) computer. Daarnaast is Pokémon Go nog maar net uit (in een aantal landen) en zal de ontwikkelaar achter het succes nog druk bezig zijn met andere zaken, zoals het uitbreiden van de serverruimte en het uitbreiden van de app. Een desktop versie van Pokémon Go zodat jij dit populaire spel kunt spelen in je internet browser, zal niet op de agenda staan. Pokémon Go is een online game dat je met veel spelers kunt spelen, zonder dat je andere mensen nodig hebt voor jouw succes. Het is echter geen online browser spel dat je in je internet browser kunt spelen. Kortom: je zult Pokémon Go moeten downloaden in de App Store!