Heb je de Forge of Empires review gelezen en heb je de eerste stappen al gezet in het spel? Dan is het tijd om eens verder te kijken naar de mogelijkheden in het spel zelf. De meeste stappen en mogelijkheden hebben we al naar voren laten komen in onze Forge of Empires handleiding. Innogames blijft echter met regelmaat nieuwe elementen in het spel brengen en die moeten we natuurlijk ook de aandacht geven.

De vriendentaveerne is een relatief nieuw gebouw in forge of empires taveerne jouw dorp. Het staat net buiten het dorp en hier kun je hele leuke bonussen verdienen, maar dan moet je wel weten hoe het werkt. Dat is niet zo vanzelfsprekend als je zou kunnen denken.

Waar staat de taveerne?

De taveerne staat net buiten je stad. Wanneer je jouw dorp naar rechts sleept met de muis, zie je linksboven je stad een gebouw staan. Dit is de vriendentaveerne en deze moet je eerst opbouwen voordat je deze kunt gebruiken. Dat kost niet veel en is zo klaar. Dat is maar goed ook, want je kunt direct aan de slag.

De truc is dat je zoveel mogelijk taveernezilver verzamelt. Dat kun je niet zelf. Je moet vrienden aan tafel zien te krijgen. Elke vriend levert je extra zilver op. Is de tafel vol, dan kun je gaan verzamelen. Is dat alles? Natuurlijk niet, dit is slechts de basis.

Vrienden maken in Forge of Empires

Om mensen in je taveerne te krijgen, moet je vrienden maken. Alleen vrienden kunnen in je taveerne komen zitten namelijk. Om vrienden te maken, klik je op de balk onder in beeld. Bij ‘Vrienden’ kun je vrienden zoeken. Je krijgt een overzicht waarin je direct spelers toe kunt voegen als vriend. Deze worden niet direct je vriend, zij moeten jouw verzoek accepteren.

Let op: Dit zal niet iedereen doen. Wanneer je vrienden bent met iemand, kun je deze speler namelijk niet meer aanvallen!

Hoe krijg je vrienden in je taveerne?

Je kunt alle mensen een bericht sturen, maar dat is veel werk. Daarnaast lezen de meeste spelers in Forge of Empires geen berichten. Er is een manier die veel makkelijker is. Je gaat naar de balk onderin beeld en gaat naar je vrienden. Staat naast het tekentje met de stoel een pijltje? Dan kun je direct aan tafel gaan zitten bij jouw vrienden. Je kunt in meerdere taveernes tegelijkertijd zitten. Doorgaans zal je snel genoeg zien dat je vrienden ook bij jou komen zitten en dat levert je veel zilver op!

Wat ga je met het zilver doen?

Je kunt veel bonussen en decoraties aanschaffen met het forge of empires taveerne bonussen zilver dat je ontvangt. We raden je sterk af om hier direct mee te beginnen. De meeste spelers gaan hier namelijk de fout mee in. Je moet er eerst voor zorgen dat je meer mogelijkheden binnenhaalt om zilver te verdienen. Dat doe je door op de plus te klikken naast de stoelen. Je kunt extra stoelen kopen met diamanten, maar dit kan ook met het zilver dat je verdiend hebt!

Hoe meer stoelen je hebt, hoe meer zilver je binnen kunt halen. Heb je het maximaal aantal stoelen aan de tafel staan? Dan kun je de tafel upgraden. Ook dit kan gewoon met het zilver. Heb je genoeg vrienden, dan kun je op de eerste dag de tafel al upgraden en minstens vier stoelen erbij plaatsen. Heb je dit voor elkaar, dan kun je voor de bonussen gaan!

Welke bonussen kun je aanschaffen in de taveerne?

In de taveerne zijn verschillende bonussen te koop, die stuk voor stuk interessant zijn voor de spelers die een voordeel willen hebben ten opzichte van de andere spelers:

  • Verschillende kracht en verschillende duur met verschillende prijzen.
  • Extra productie van munten voor een bepaalde tijd.
  • Meer productie voor een bepaalde tijd.
  • Snellere bouw van de gebouwen voor een bepaalde tijd.
  • Word je veel aangevallen? Nu niet meer, met het schild kun je niet aangevallen worden namelijk.

De bonussen zijn interessant voor alle spelers. Kies vooral de bonus die het beste past bij wat jij aan het doen bent. Moet je een sector veroveren en is je leger niet sterk genoeg? Dan is de aanvalsbonus ideaal. Heb je constant te weinig munten en voorraden? Dan zijn deze bonussen veel interessanter. Probeer deze aan te zetten wanneer veel vrienden online zijn, zodat zij jouw gebouwen kunnen motiveren voor nog meer effect.

Word je veel aangevallen en zijn ’s morgens je goederen gejat? Dan kan een schild ideaal zijn. Deze lijken ontzettend duur, maar dat valt sterk mee wanneer je veel stoelen aan tafel hebt.

De truc van de taveerne

De taveerne in Forge of Empires ziet er ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het redelijk simpel. Het is een kwestie van zoveel mogelijk vrienden verzamelen en vervolgens zoveel mogelijk stoelen aan tafel plaatsen. Zo krijg je de hoogste opbrengsten in zilver en dat betekent dat je veel bonussen kunt kopen. Je kunt het zilver opsparen voor grotere bonussen, maar let vooral op wat je nodig hebt om sneller te gaan in het spel.

Aangezien de betere bonussen meer stoelen vereisen, is het verstandig om eerst te beginnen met het aanschaffen van een grotere tafel en meer stoelen voordat je begint met het kopen van bonussen!

Ga direct naar het spel met onderstaande button, ook als je nog geen account hebt!