Er zijn veel mogelijkheden voor de mensen die op zoek zijn naar leuke browser games. Er zijn tientallen spellen die je direct kunt gaan spelen. Het is alleen lastig om in te schatten welke van de spellen op de langere termijn ook nog leuk gaat zijn. Het opbouwen in het begin is altijd grappig, maar wat gebeurt er wanneer je iets verder in het spel komt?

Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben wij de 5 beste browser games voor je op een rijtje gezet. Hierbij hebben we gekeken naar een aantal factoren:

  • Hoeveel spelers zijn er en hoeveel van deze spelers komen met regelmaat terug?
  • In hoeverre heb je strategie en inzicht nodig om voortgang te kunnen boeken?
  • Is er ook wat te doen wanneer je moet wachten op de volgende stap?
  • Hoe ziet het spel er grafisch uit?
  • Hoeveel tijd steekt de ontwikkelaar er nog in?

Aan de hand van deze factoren bleek het gemakkelijk om een lijst te maken van de 5 beste browser games van dit moment!

1. Forge of Empires

Forge of Empires is op een verrassende eerste plek komen beste browser games forge of empires te staan bij de beste browser games van dit moment. Wereldwijd heeft het spel miljoenen spelers, maar Forge of Empires Nederland is minder groot dan gedacht wordt. Toch zijn er wel veel spelers die dagelijks inloggen om het spel te spelen.

Het grootste voordeel van Forge of Empires is dat het spel grafisch goed in elkaar zit, er genoeg te doen is en de mate van strategie bepalend is voor je succes. Je bepaalt zelf waarmee je vecht en welke stappen je zet in een gevecht. Ook kun je alles gewoon direct volgen tijdens het spelen.

Forge of Empires heeft daarnaast een grote community waardoor je veel hulp kunt verwachten. Help jij je buren? Dan is de kans groot dat zij jou ook komen helpen. Daarnaast besteedt de ontwikkelaar nog altijd bijzonder veel tijd aan het spel. Onlangs is er een nieuw gebouw toegevoegd aan de kaart en de Grootse Gebouwen spelen een bijzonder grote rol voor veel van de spelers.

Wil je meer weten over dit spel, kijk dan eens naar onze Forge of Empires review. Wil je direct naar het spel toe, dan kun je gewoon op onderstaande knop klikken, je wordt dan direct naar de website van Forge of Empires gebracht.

2. Tribal Wars 2

Het lijkt erop dat Innogames minder tijd is gaan besteden aan [Tribal Wars]. Dat is jammer, maar het lijkt erop dat die tijd doorgeschoven is naar de opvolger van het spel, dat simpelweg Tribal Wars 2 geworden is. Het spel is grafisch zeer aantrekkelijk gemaakt en heeft eigenlijk redelijk weinig overeenkomsten met de voorganger. Het probleem is echter dat het dermate anders is dat veel van de spelers de ene of de andere versie spelen.

Tribal Wars 2 heeft wereldwijd veel spelers die dagelijks inloggen. beste browser games tribal wars 2 De ontwikkelaar is duidelijk nog altijd bezig met ontwikkelingen, want ook hier komen veel nieuwe gebouwen en evenementen bij. Dat maakt het interessant voor de beginnende spelers, want de bestaande spelers zullen af en toe ook niet weten wat zij nou precies moeten doen. Dat maakt het wel net zo leuk!

Tribal Wars 2 wordt vervolgens ook aantrekkelijker door de mogelijkheden. Je kunt grondstoffen stelen uit omliggende dorpen, je kunt in gesprek gaan met mensen om je heen en je kunt je aansluiten bij een stam om zo groter te worden in de toekomst. Het spel leunt zwaar op strategie en is daarmee een van de beste browser games op dit moment.

Je kunt eens kijken naar onze Tribal Wars review om te kijken naar de voorganger van het spel. Denk je dat de opvolger beter bij je past, dan is de Tribal Wars 2 review een aanrader. Speciaal voor nieuwe spelers hebben we op deze website ook een Tribal Wars 2 handleiding geschreven.

3. Elvenar

Elvenar kan uiteraard niet in de lijst ontbreken. beste browser games elvenar Het is een spel waarbij de grafische elementen een grote rol spelen, maar de reden voor de hoge plaatsing in de lijst heeft vooral te maken met de mogelijkheid om zelf te kiezen voor de elven of de mensen wanneer je begint. Wereldwijd heeft dit spel de meeste spelers van alle spellen uit de top 5 van de beste browser games. In Nederland wordt het spel overigens steeds groter, wat betekent dat de mogelijkheden voor Nederlandse spelers ook steeds groter worden.

Elvenar is bijzonder groot, wat betekent dat er veel informatie beschikbaar is in het Engels en Duits. Op onze website vind je een handige beginnersguide voor Elvenar in het Nederlands zodat je alvast een voorsprong hebt. De ontwikkelaar besteedt overduidelijk nog altijd tijd en aandacht aan het spel waarbij er geregeld verbeteringen doorgevoerd worden.

Strategie speelt binnen Elvenar een bijzonder grote rol. De grondstoffen en munten zijn essentieel en hier moet je verstandig mee omgaan om voortgang te kunnen boeken. Hierover vind je meer in onze Elvenar review waarin we nog veel meer informatie over dit spel geven.

De kans is groot dat dit spel de aankomende maanden nog veel meer spelers in Nederland zal krijgen. De huidige ontwikkelingen wijzen allemaal op uitbreidingen. Wil je de stroom voor zijn zodat je alvast een dorpje op kunt bouwen, dan kun je gebruikmaken van onderstaande knop zodat je direct naar het spel kunt gaan.

4. Travian

Travian is een van de spellen waarbij de spelers beste browser games travian dagelijks meerdere malen inloggen om de verschillende uitdagingen in het spel te voltooien. Dat is ook direct de kracht van het spel. Het zorgt ervoor dat de spelers constant iets te doen hebben, of een uitdaging moeten voltooien voordat zij verder kunnen. Het is ook een spel met een lage drempel. Nieuwe spelers krijgen vijf dagen bescherming en aan de hand van de tutorial is het een spel dat je binnen de kortste keren kunt leren.

Het spel heeft ook veel spelers. Dan is het de vraag waarom het relatief laag staat in de lijst met de beste browser games. Dat heeft te maken met de grafische elementen. De animaties en kaarten zijn scherp en zijn bijzonder goed te zien, maar zoals al aangegeven is in onze Travian review zijn de animaties een beetje kinderlijk. Dat is jammer, want de stijl van de animaties past niet bij de doelgroep. Het zijn immers niet 10-12 jarigen die deze game spelen.

Toch is de mate van strategie en de ontwikkelingen binnen het spel genoeg om het spel in de lijst te houden. Er is genoeg te doen en het houdt de spelers bijzonder goed bezig, die ook in samenwerkingsverbanden terechtkomen om zo samen te strijden. Of om elkaar te helpen, wanneer iets niet helemaal duidelijk is. Ook dit spel heeft een grote community waar je met vragen kunt komen op het moment dat je vastzit.

Onderstaande knop brengt je direct naar het spel zodat je zelf een kijkje kunt nemen.

5. Tribal Wars

Tribal Wars komt op een wat magere vijfde plaats. beste browser games tribal wars Dat heeft een aantal redenen. Het is ooit een van de grootste spellen in Nederland geweest die in de browser gespeeld werd, maar dat had niet te maken met het aantal spelers. Het had te maken met het aantal inlogpogingen per dag. Er waren spelers die constant aan het spelen waren – dat geeft echter wel aan hoe interessant zij het spel vonden.

De ontwikkelaar heeft de laatste jaren eindelijk wat nieuwe features aan het spel toegevoegd. Wij verwachten dat Tribal Wars de komende maanden weer meer spelers aan zal gaan trekken, maar de vraag is of het spel grafisch aantrekkelijk genoeg is. Veel van de spelers zetten de grafische overzichten tijdens het spelen uit omdat het makkelijker is om zonder deze elementen te spelen.

In onze Tribal Wars review vind je meer informatie over dit spel en de mogelijkheden. Wil je zelf eens zien hoe het spel eruit ziet, dan kun je uiteraard gebruik maken van de volgende knop om direct naar de inlogpagina te gaan.

De beste browser games!

Onze lijst met de beste browser games is opgesteld aan de hand van de factoren die we aan het begin van deze blog vermeld hebben. Dat betekent niet dat dit direct de lijst is die helemaal aansluit bij jouw eigen eisen en verwachtingen van de spellen.

Alle spellen die genoemd zijn, zijn helemaal gratis te spelen. Dat betekent dat je een account aan kunt maken bij een spel en gewoon eens een dagje kunt kijken of het een spel is dat bij jou past. We raden je echter wel sterk af om direct een account aan te maken bij alle vijf de spellen. Het begin is meestal het meest intensief en zal de meeste tijd kosten. Daarnaast lijken de spellen redelijk op elkaar waardoor je vreemde foutjes kunt maken wanneer je alles tegelijkertijd gaat spelen en dat is niet handig bij een strategiespel!