Het heeft even geduurd voordat Forge of Empires Nederland over wist te nemen. Op dit moment blijft het aantal spelers echter gestaag groeien en daaruit blijkt dat de ontwikkelaar duidelijk iets goed gedaan heeft. De Nederlandse variant, die meestal Nl Forge of Empires genoemd wordt, aangezien dit in de URL van de pagina komt te staan wanneer je gaat spelen, heeft duidelijke voordelen voor de spelers die strategiespellen willen spelen.

Waarom is Forge of Empires Nederland zo populair en wat zijn belangrijke voordelen ten opzichte van andere spellen?

De voordelen van Forge of Empires Nederland

Forge of Empires is een spel dat gemakkelijk te leren is. Dankzij pagina’s met online Forge of Empires tips kom je eenvoudig het spel in en kun je direct beginnen met spelen. Daarnaast heeft het spel een meer uitgebreide tutorial dan veel van de andere spellen. Waar je in andere strategiespellen alleen de eerste stappen het spel in geholpen wordt, heeft Forge of Empires Nederland een veel langere tutorial waardoor je niet ‘verdwaald’ raakt in de opties van het spel.

forge of empires nederland tutorial

Daarnaast is er een andere belangrijke factor die hier meespeelt. Bij Forge of Empires is de kwaliteit van de grafische elementen hoog. Je ziet de stad die je aan het bouwen bent, je kunt de gevechten volgen en alle vogels en herten die buiten je dorp lopen, dragen ook sterk bij aan de beleving. Het is meer dan een spel waarin je zo snel mogelijk op nummer 1 wilt komen.

De gevechten in Forge of Empires

Ben je een speler die vaker gevochten heeft in verschillende MMO spellen? Dan is je vast weleens opgevallen dat je bijzonder weinig invloed uit kunt oefenen op de strijd zelf. In spellen zoals Tribal Wars wordt het gevecht door een RNG gehaald om de uitkomst vervolgens te bepalen aan een aantal vaste waarden.

Dat is niet wat de meeste spelers tegenwoordig willen en dat weet Forge of Empires. Daarom kun je hier stap voor stap zelf de gevechten leiden, waarbij je gebruik kunt maken van de krachten en zwaktes van alle eenheden en het terrein waarop het gevecht uitgevochten wordt. Dat is interessanter, want je ziet wat er gebeurt. Je leert tijdens het vechten en je ziet welke eenheden je nodig hebt om je leger sterker te maken. Die elementen zijn belangrijk geweest voor het succes van Forge of Empires Nederland, want dit is geweest waar de spelers voor teruggekomen zijn.

De extraatjes maken het af voor FoE

Er zijn nog een aantal elementen die belangrijk geweest zijn voor het succes van dit spel:

  • Het spel is gebaseerd op voortgang door de tijd
  • De speler kan speciale gebouwen bij elkaar sparen

Wanneer je op een wereld van Forge of Empires Nederland start, dan start je aan het begin van een tijdbalk. Je begint meestal in de Steentijd en je zal ontdekkingen en uitvindingen moeten doen om in een nieuwer tijdperk te komen. Deze voortgang zorgt ervoor dat spelers terug blijven komen omdat je stad constant aan het veranderen is. Je krijgt grotere woningen, gebouwen die meer voorraden per uur produceren, gebouwen die het geluk van je bevolking veel meer verhogen dan de oudere gebouwen.

Deze voortgang zorgt voor spanning en afwisseling. Tevens is het een leuke manier om jouw stad en voortgang te vergelijken met die van de buren. Tegelijkertijd wordt er constant gewerkt aan nieuwe ontwikkelingen binnen het spel, zodat de spelers niet stil komen te staan wanneer zij eenmaal in de moderne tijd gekomen zijn.

Het tweede punt ging over de speciale gebouwen. Hierover kun je meer lezen in onze uitgebreide Forge of Empires handleiding. Deze gebouwen zijn belangrijk geweest voor het succes van Forge of Empires Nederland. Dat heeft een goede verklaring:

Mensen die strategiespellen spelen, willen bepaalde voordelen hebben tegenover de andere mensen die het spel spelen. Dit voordeel zorgt ervoor dat je gevechten wint, en hoger op de ranglijsten komt te staan. Dat zijn interessante bonussen. In Forge of Empires kun je de voordelen bij elkaar sparen door de blauwdrukken voor de gebouwen te verzamelen. Dit duurt lang, maar het gaat wel gestaag wanneer je een beetje actief speelt. Moet je nog één tekening, dan kun je die overigens ook gewoon kopen, zodat je direct het voordeel hebt.

De speciale gebouwen hebben allemaal een achterliggend verhaal en een eigen bonus, die ook door het spel naar voren gebracht wordt. Dit maakt het voor veel spelers interessanter en is zeker een reden om nog eens extra in te loggen.

De laatste redenen achter het succes

Forge of Empires heeft een aantal laatste voordelen die bijgedragen hebben aan het succes:

  • Er zijn veel speler die bereid zijn om elkaar te helpen forge of empires nederland animaties
  • Het binnenhalen van de productie is eenvoudig gemaakt
  • Er zijn altijd evenementen en ontwikkelingen in het spel dat nooit stil komt te staan
  • Er is een goede mobiele applicatie die het makkelijk maakt om onderweg ook te spelen
  • Het spel heeft een lage instapdrempel en is eenvoudig te leren

Ben je benieuwd geworden naar het spel en wil je zelf weleens zien waarom het zoveel succes heeft? Dan kun je via onderstaande button direct naar Forge of Empires toe om het zelf eens te bekijken!