De beste Forge of Empires tips maken het voor jou als speler een stuk makkelijker om het spel snel onder de knie te krijgen. Daarnaast wordt het makkelijker om sneller door het spel heen te gaan, want je weet precies waar je op moet letten wanneer je onze Forge of Empires tips doorgenomen hebt.

Let op je productie

Je hebt verschillende tijden die je aan kunt geven bij je productiegebouwen. Je kunt een productie activeren van 5 minuten, van 15 minuten, van een uur, 4 uur, 8 uur of een dag. Hoe langer de productie duurt, hoe meer het je oplevert, zo lijkt het. Dat is echter niet zo. Wanneer je 8 uur lang een productie van 5 minuten aanzet, krijg je veel meer goederen dan wanneer je eenmaal een productie van 8 uur aanzet!

Waar moet je nou echt op letten bij het aanzetten van je productie? Eigenlijk is het redelijk simpel. Hoe actiever je met het spel bezig kunt zijn, hoe meer je kunt produceren. Kun je de aankomende middag niet achter het spel zitten, dan is het handig om een productie van een langere tijd te kiezen. Zit je wel regelmatig achter de computer of de Forge of Empires app, dan is het slimmer om kortere periodes te kiezen, omdat dit veel meer oplevert.

Besteed hier gerust wat extra tijd aan. Het is namelijk zo dat je productie onbruikbaar wordt wanneer je te lang wacht met het binnenhalen van de productie in je gebouwen. Speel je via de computer? Houd dan je muis ingedrukt en schuif over de productiegebouwen en woningen heen: Zo haal je alles op de makkelijkst mogelijke manier binnen!

Ga eens rekenen bij de versieringen

We zien veel bomen, struiken en standbeelden bij de verschillende spelers staan. Dat staat leuk en het verhoogt de tevredenheid. Dat is tenminste het idee. Toch is dit veel slimmer aan te pakken. Alle bomen, struiken en versieringen nemen ruimte in. De meeste zijn 1×1. Je weet dus precies wat de versiering per vlakje oplevert. Ga nu eens naar de gebouwen die je voor de tevredenheid kunt bouwen. Daar zie je bibliotheken, scholen en meer. Deze gebouwen lijken duur en groot, maar wanneer je gaat berekenen hoeveel tevredenheid zij per veld opleveren, zal je versteld staan. Het is veel beter om deze gebouwen te plaatsen dan honderd bomen. Zij leveren meer tevredenheid op en eisen minder ruimte op. En wanneer iemand langskomt om dit gebouw te helpen, merk je het effect vele malen beter dan wanneer er één boom opgeknapt wordt.

Je hebt een beperkte ruimte om je stad in te bouwen. Ga dus zo goed mogelijk met de ruimte om, zodat je zoveel mogelijk gebouwen neer kunt zetten die ook echt iets voor jouw stad doen!

Kijk eens goed naar je troepen

Bij de Forge of Empires tips moeten de troepen ook naar voren komen. Er zijn veel mensen die met de ‘sterkste’ eenheden naar het slagveld gaan. Zij denken dat de nieuwste troepen altijd de sterkste zijn, maar het tegendeel is waar. Je moet goed bekijken wat je tegenstander heeft staan, en daar moet je jouw keuze op aanpassen. De boogschutters zijn bijvoorbeeld langeafstand eenheden. Zij zijn sterk tegen zware eenheden, maar zullen het al snel verliezen wanneer jij met lichte eenheden naar het slagveld gaat.

Elke eenheid heeft een eigen bonus en een eigen zwakte. Wanneer je hier goed op in gaat spelen, wordt het veel makkelijker om je slagen te winnen, zeker wanneer je het continent gaat veroveren. Dit geldt uiteraard ook voor de gilde-expeditie. Hoe goedkoper je een slag kunt winnen, hoe makkelijker het wordt om aan de volgende slag te beginnen!

Kijk eens naar de zeeman

Een van de Forge of Empires tips die iedereen mist, is de zeeman. Deze staat links in beeld wanneer je op een computer speelt. Hij gaat de zee voor je op om met schatten terug te komen. Deze feature wijst zichzelf, is leuk om te spelen en is zeker een aanrader omdat je hier heel veel grondstoffen, munten en eenheden kunt krijgen zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Niet alle stappen zijn even belangrijk

Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat er een tutorial is die enorm lang doorloopt tijdens Forge of Empires. Dat is heel erg handig, maar in sommige gevallen is het slim om de stap over te slaan. Je krijgt dan de bonus niet, maar je krijgt wel alvast de volgende uitdaging. Bekijk altijd even hoe duur een bepaalde uitdaging is en wat het oplevert. In sommige gevallen is het een stuk beter om het gewoon over te slaan, omdat het bij lange na niet genoeg oplevert.

De grootse gebouwen

Ons artikel over de Grootse Gebouwen in Forge of Empires is een veel gelezen artikel op de website. Dat is niet zo vreemd, de Grootse Gebouwen zijn een groot element binnen Forge of Empires en kunnen het verschil maken tijdens het spelen. Het is belangrijk om te kijken wat het gebouw oplevert. Extra bescherming voor je gilde klinkt misschien wel geniaal, maar het levert jou als speler in de beginfase helemaal niets op, terwijl het erg veel ruimte in beslag neemt. De gebouwen van Zeus en Babel zijn in het begin echter erg wenselijk. Zeus geeft je extra kracht voor je leger. Hoe hoger het level van het gebouw is, hoe meer verdedigende en aanvallende kracht jouw leger krijgt. Handig wanneer je gebieden moet veroveren! De Toren van Babel geeft je extra ruimte voor inwoners, en produceert tegelijkertijd goederen, ook goederen waarvan je de gebouwen nog niet vrijgespeeld hebt. Dat is helemaal handig, want deze goederen heb je hard nodig. Onze beste Forge of Empires tip is dus vooral goed te kijken naar de bonussen die een gebouw je geeft.

Buren helpen, of toch aanvallen?

De spelers die ver op jou vooruit lopen, kun je natuurlijk het beste helpen, in de hoop dat zij jou ook zullen helpen met jouw gebouwen. Maar de laatste tien spelers die bij jou in de buurt een dorp hebben, ga je die ook helpen? De kans is klein dat zij een enorm leger hebben staan, en dat betekent dat je zeer waarschijnlijk gemakkelijk kunt winnen. Wanneer je een buurman verslagen hebt, kun je één van zijn gebouwen plunderen, waarmee de goederen, grondstoffen of munten direct van jou zijn. Een stuk handiger dus, want dat levert je wel wat op. Heeft iemand een bijzonder zwak leger en is er elke keer productie te jatten, schrijf dat dan even op een briefje voor de volgende keer. Dan kun je die speler als eerste aanvallen.

Twee extra Forge of Empires tips!

Niet genoeg aan acht Forge of Empires tips? Begrijpelijk, want je wilt het meeste uit het spel halen natuurlijk. Daarom direct een negende tip: Er zijn af en toe aanbiedingen binnen het spel. Het is een makkelijke reactie om gewoon alles direct dicht te klikken, maar er zijn soms aanbiedingen die best interessant kunnen zijn. Voor een paar euro kun je heel leuke dingen krijgen, zeker wanneer je net met het spel begint!

De tiende in de Forge of Empires tips, is te onthouden dat dit een strategiespel is. Ga dus niet lukraak gebouwen neerzetten of mensen aanvallen, maar overweeg de mogelijkheden en bedenk wat de beste optie is. Op die manier houd je munten en voorraden over om de dingen te doen die wel handig zijn in het spel en dat zorgt ervoor dat je eerder zal stijgen op de ranglijst!

De beste Forge of Empires tips

Met deze tips wordt het een stuk makkelijker om te winnen in Forge of Empires. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil kunnen maken en daarom delen we ze graag met je. Wil je nog meer informatie hebben over dit spel, kijk dan naar onze Forge of Empires handleiding. Uiteraard kun je ook altijd even kijken naar onze Forge of Empires review waarin we nog meer informatie geven over dit spel van Innogames.