Forge of Empires: grote fouten Aan de hand van onze Forge of Empires review en de Forge of Empires handleiding heb je veel informatie kunnen vinden over het populaire spel. Maar wat zijn de grootste Forge of Empires fouten die je kunt maken? Alle spelers beginnen in de start van het spel met zoveel mogelijk bouwen om vooruit te komen, maar daarbij zijn er bepaalde valkuilen. Wanneer jij deze drie Forge of Empires fouten kunt vermijden, wordt het eenvoudig om direct de nummer één te worden in jouw buurt.

Direct beginnen? Lees hoe je kunt inloggen bij Forge of Empires en of een nieuw account aan via de onderstaande knop:

Teveel goederen, te weinig productiegebouwen

Een van de Forge of Empires fouten die je het hardst gaat voelen, is wanneer je de verhouding verkeerd opzet. Forge of Empires draait namelijk om verschillende elementen, waarbij de munten, de goederen en de voorraden allemaal een grote rol spelen. Daarnaast zal je ook een leger op moeten zetten. De munten worden gemaakt in de verschillende woongebouwen, de goederen worden gemaakt in de goederengebouwen en de voorraden worden gemaakt in de productiegebouwen.

De goederen zoals steen, ijzer en marmer spelen een grote rol in Forge of Empires. Om deze te kunnen maken, heb je goederengebouwen nodig die duur zijn. Om de goederen zelf te kunnen maken, heb je veel munten en voorraden nodig om de productie op gang te helpen. Dit betekent dat je genoeg woningen en productiegebouwen moet hebben om de productie rond te laten gaan.

Forge of Empires fout: aanvallen De meeste mensen denken dat zij alle goederen zelf moeten maken. Dat is niet waar. Kijk eens op de kaart, daar kun je zien welke grondstoffen je een bonus voor hebt (dit doe je door gebieden te veroveren). Je moet echt op deze goederen gaan inzetten. Via de markt kun je namelijk de overige goederen wel verhandelen en zo houd je altijd genoeg munten en voorraden over om te blijven produceren. Bekijk ook eens de grootste gebouwen in Forge of Empires.

Houd goed in de gaten dat het niet alleen gaat om de gebouwen die we hier vermeld hebben. Het gaat om alle gebouwen die je neer kunt zetten. Forge of Empires fouten maak je wanneer je vergeet dat het een strategiespel is. Overweeg de mogelijkheden die je hebt en kijk vooral naar wat je nodig hebt op de langere termijn, zodat je hierop in kunt spelen.

Geen verdedigend leger opzetten

Een goede productie is heel erg prettig, maar wanneer je de grootste van de Forge of Empires fouten maakt, dan gaat jouw buurman daar van profiteren. De meeste beginners vergeten in Forge of Empires een verdedigend leger aan te zetten. Dat komt je bijzonder duur te staan wanneer er goede spelers naast je liggen.

Je hebt vast al gezien dat je militaire gebouwen in het spel hebt. Dat is de plaats waar je legereenheden kunt maken, om zo terrein te veroveren. Doorgaans begin je met speermannen en slingeraars, de zwakste eenheden, en vanuit daar kun je verder gaan werken om een leger op te zetten. Maar vergeet nooit om even goed te kijken, want de eenheden gaan niet automatisch jouw dorp verdedigen.

Wanneer je naar je dorp gaat, zie je linksonder in beeld een menu met 10 pictogrammen. De meest rechtse van de bovenste rij is een helm. Deze helm staat voor je leger. Open het menu en klik op de blauwe helm (zie afbeelding). Je kunt maximaal acht eenheden selecteren die jouw dorp gaan verdedigen voor jou. Zorg er altijd voor dat je een goede afwisseling maakt. Elke eenheid heeft zijn sterke en zwakke punten en door een goede selectie te maken, maximaliseer je de kans dat je uiteindelijk ook zal winnen van de aanvaller. En zo houd jij je eigen productie gewoon voor jezelf! Daarnaast zorg je ervoor dat je buren op deze manier geen voordeel krijgen ten opzichte van jou en dat is wel net zo handig wanneer deze buren jou niet zo vriendelijk gezind zijn.

Alleen maar spelers helpen

Forge of Empires fout: verdedigen Aan de hand van het vorige voorbeeld kun je de volgende van de Forge of Empires beginnersfouten misschien ook al wel voorspellen. Er zijn veel mensen die de buren helpen, omdat de buren dan ook terug komen om te helpen. Het helpen van andere spelers levert je een paar munten op. Heb je geluk, dan komen die mensen ook naar jouw dorp om jou te helpen met het motiveren van jouw productie. Maar zo bijster interessant is dat eigenlijk helemaal niet. Je kunt namelijk ook gewoon de productie stelen die zij aan het maken zijn, en daar liggen veel grotere kansen.

Eens in de 24 uur kun je de buren helpen die om je heen liggen. Je kunt er ook voor kiezen om de buren aan te vallen. Je kunt een indicatie krijgen van de mogelijke troepen door het dorp te bekijken. Wanneer er geen militaire gebouwen zijn die jij nog niet hebt, dan is er een goede mogelijkheid om te winnen. Val de speler aan, selecteer de eenheden die je mee wilt nemen, en de kans is groot dat je alleen maar twee speermannen hoeft te verslaan. De meeste spelers vergeten namelijk een verdedigend leger in te stellen!

Wanneer je de slag gewonnen hebt, ga je automatisch terug naar het dorp. Klik links op ‘sabotage’ en bekijk welke gebouwen je kunt plunderen. Zijn er goederen te plunderen, dan is dat altijd een goede keuze. Heb je munten of voorraden nodig, maak dan een inschatting welke van de gebouwen het meest geproduceerd kan hebben om zo de maximale buit binnen te halen.

Nog een gratis fout die je niet mag maken!

Je hebt een beperkte ruimte om je stad in op te zetten. Die ruimte kun je vergroten, maar dat wordt steeds duurder hoe verder je in het spel terechtkomt. Daarom is het goed om direct na te denken over wat je precies doet. Wij zien steeds vaker dat mensen alle gebouwen door elkaar neerzetten en vervolgens veel wegen aan moeten leggen om alles te verbinden met elkaar. Dat kost ruimte, heel veel ruimte.

Alle gebouwen hebben verschillende afmetingen en alles moet verbonden zijn met je stadshuis. Je hoeft dus niet de weg helemaal rond aan te leggen. Ga eens schuiven met je gebouwen, de kans is namelijk aanzienlijk dat je ineens veel extra ruimte zal krijgen wanneer je hier een paar minuten mee aan de slag gaat!

De grootste Forge of Empires fouten die je niet moet maken

Wanneer je deze Forge of Empires fouten weet te vermijden, kom je een heel stuk verder in het spel. Wanneer je een beetje geluk hebt, maken jouw buren deze fouten namelijk wel. Zeker de tweede en derde kunnen een groot voordeel voor jou betekenen, waar je direct gebruik van kunt maken wanneer je inlogt, of een account aanmaakt via onderstaande button!