Er zijn veel spellen die je kunt spelen, maar er zijn weinig spellen die het niveau van Elvenar kunnen evenaren. Van alle browserspellen die beschikbaar zijn, is dit spel van Innogames een van de meest gespeelde spellen op het internet. Het is populairder dan Tribal Wars en verslaat zelfs Forge of Empires.

Om dit goed duidelijk te kunnen maken, hebben we een lijst gemaakt met de zeven redenen waarom je vandaag nog zou moeten beginnen met het spelen van Elvenar.

1.  Je krijgt advies tijdens het laden van het spel

Bij de meeste browsergames moet je naar een forum of een waarom elvenar spelen FAQ om tips en advies te krijgen. Daar kun je zien welke trucs je kunt gebruiken om het jezelf makkelijker te maken op weg naar de top. De Elvenar tips en trucs vind je echter gewoon tijdens het laden van het spel!

Op het moment dat je klikt op inloggen, blijf dan even achter je computer zitten om te zien welke tips je meekrijgt tijdens het laden. Het zijn handige adviezen van Innogames waar je verder niets voor hoeft te doen. Ben je nieuw in het spel, dan is het slim om de tips even op te slaan. Heb je een snelle computer en gaat het laden echt bijzonder snel, dan kun je altijd een screenshot maken zodat je alsnog de tijd hebt om de Elvenar tips op te schrijven.

2. Het is een browserspel van Innogames

Er zijn veel ontwikkelaars die spellen maken die je direct in de browser kunt spelen. Niet alle ontwikkelaars zijn even goed. Sommige softwareontwikkelaars lijken vooral op geld uit te zijn en werken de spellen niet bij. Gerapporteerde bugs worden niet aangepakt en er zijn nauwelijks evenementen die gehouden worden om het leuker te maken voor de spelers. Vaak kom je daar pas achter wanneer je al veel uren in het spel gestoken hebt. Heb je echt pech, dan kom je erachter wanneer je al geld gestort hebt om sneller te kunnen groeien.

Dat is niet het geval bij Elvenar. De softwareontwikkelaar achter dit spel is dezelfde ontwikkelaar als achter de spellen zoals Tribal Wars en Forge of Empires. Dat betekent dat er regelmatig updates zijn en dat er veel evenementen gehouden worden waarin je bonussen bij elkaar kunt spelen. Geen zorgen trouwens, voor de spelers op de computer zijn de updates niet eens merkbaar. Speel je via een mobiele applicatie, dan kun je meestal direct zien wanneer je bij moet werken.

3. Er valt genoeg te zien in Elvenar

Sommige spellen zien alleen gericht op het spel zelf. Dat moet ook wel, want voor de rest is er eigenlijk helemaal niets te zien. Bij Elvenar gaat dit ook niet op: Er is genoeg te zien op de kaart, maar ook in jouw eigen stad is van alles te zien. Er zijn veel details verwerkt in het spel en de omgeving waarin je speelt, met mensen die dor de stad lopen, maar ook de details in de gebouwen is opmerkelijk. Dat betekent dat je als speler ook zeker weet dat er aandacht besteed is aan het spel.

4. Het spel is interactief

De meeste browsergames hebben een bepaalde mate van interactie en ook bij Elvenar is dat het geval. Je kunt via het forum met mensen praten, maar daarnaast kun je ook jouw buren in het spel helpen. Met een beetje geluk helpen deze mensen jou op hun beurt ook weer, zodat je sneller kunt groeien en een interessante stad neer kunt zetten.

5. Elvenar draait om ontwikkeling

Browsergames waar je op een gegeven moment stil komt te staan, zijn spellen die niet lang de aandacht weten te trekken. Dat is direct ook het leuke aan Elvenar: Het is een reis door de tijd met verschillende stadia die je kunt ontwikkelen met de kennispunten die je verzamelt. Je kunt ook kennispunten kopen met de munten die je uit de woongebouwen verzamelt. Dat kan een handig voordeel opleveren, want hiermee kun je sneller groeien, zodat je sterker wordt dan de tegenstanders die je tegenkomt.

6. De tutorial helpt je daadwerkelijk het spel in

Het is prettig wanneer er wat hulp is op het moment dat je een spel voor het eerst gaat spelen en dat missen de meeste ontwikkelaars nog weleens. Bij Elvenar hoef je niet op zoek naar Elvenar tips en adviezen wanneer je niet weet wat je moet doen. De tutorial neemt je stap voor stap mee op de reis en geeft je constant nieuwe opdrachten zodat je precies weet wat je moet doen op welk moment.

Een tip van ons: Lees niet alleen wat je moet bouwen of wat je moet doen, maar neem de tijd om de hele tekst te lezen. Er staan namelijk adviezen in die je kunt gebruiken om zelf na te denken over de keuzes die je maakt, of welke van de gebouwen je als eerste wilt bouwen. Zo zijn woongebouwen en werkplaatsen handig, maar je hebt tegelijkertijd genoeg ruimte nodig in je stad en zonder wandelpaden worden de gebouwen niet in gebruik genomen.

7. Je hoeft niets te betalen

Er zijn spellen waarbij gezegd wordt dat alles gratis is, elvenar spelen waarom maar om een beetje voortgang te kunnen boeken, zal je geld moeten storten. Hoe gratis is het spel dan eigenlijk? Elvenar is helemaal gratis. Toegegeven: Het gaat allemaal sneller wanneer je wel geld stort, omdat je dan extra bouwopdrachten aan kunt zetten en de tijden kunt versnellen, maar wanneer je dat liever niet wilt doen, dan kun je het spel alsnog gewoon spelen.

Het is ook niet zo dat je uren moet wachten tot je iets kunt doen. Er is altijd wel productie aan te zetten, munten op te halen of voorraden, en anders is er genoeg te beleven op de kaart. Daarnaast is Elvenar geen spel waar je 24 uur per dag achter hoeft te zitten. Het is juist een spel dat zich leent om eens per uur een keer te kijken in je stad om te zien of je al voorraden en munten op kunt halen.

7 redenen om Elvenar te gaan spelen

Aan de hand van deze 7 redenen om Elvenar vandaag nog te gaan spelen, is goed te zien waarom Elvenar een van de populairste spellen op het internet geworden is. Het spel heeft veel voordelen ten opzichte van andere spellen die op het internet te vinden zijn en heeft vooral een sterke en brede community waardoor het spel ook de aankomende jaren nog zal blijven bestaan.

Wil je zelf eens kijken wat Elvenar is en hoe interessant het voor jou is, dan kun je via de knop hieronder direct naar het spel toe. Of neem eerst een kijkje bij onze Elvenar Review.