Online schietspellen Schietspellen op het internet zijn leuke online spellen die veel op het internet gespeeld worden. Dat is niet zo heel verrassend. De betere online schietspellen zijn namelijk zeer eenvoudig opgezet. Daardoor zijn het echt spellen die je voor je ontspanning kunt spelen, want je hoeft niet veel na te denken tijdens het spelen. In sommige schietspellen is het niet eens mogelijk om je wapens te upgraden of strategie (zie daarvoor populaire online strategiespellen) te gebruiken. In deze spelletjes kun je gewoon ‘dom knallen’ om verder te komen.

Verschillende soorten schietspellen

Vergis je echter niet. Er zijn verschillende soorten schietspellen online te vinden en de laatste jaren is het aantal spellen met online schieten flink toegenomen. Het grappige is dat je de oude spellen ook nog gewoon kunt vinden. Het enige wat je hierbij mist, is de MS-DOS achtergrond. De spelletjes zijn nog altijd populair en zijn voor veel mensen tussen de dertig en veertig bijzonder herkenbaar. Deze spellen waren de enige schietspellen in hun tijd, al waren deze niet online te spelen.

De nieuwere online schietspellen zijn echter net even een stukje anders. Hier heb je verschillende mogelijkheden en deze keuzes maken het een echt online strategiespel. Wanneer je de verkeerde keuzes maakt, moet je harder aan de slag om ervoor te zorgen dat je het target van het spel haalt. Want dat hebben alle online schietspellen gemeen: er is een bepaald doel dat je moet behalen om te kunnen winnen. Wat dat doel precies is, dat hangt van het spel af dat je speelt.

Het doel in schietspellen online spelen

Wanneer je een bepaald spel gaat spelen, dan is het belangrijk om te weten wat het doel is. Bij Tribal Wars moet je werelddominantie vergaren om de wereld te winnen. Bij Forge of Empires moet je gebouwen uitbouwen om in de ranking te stijgen. Wat is het doel dan wanneer je schietspellen online gaat spelen? Doorgaans is dat simpelweg in leven blijven.

De meeste schietspellen op het internet hebben de eis dat jij al jouw vijanden uit weet te schakelen om te kunnen winnen. Er zijn echter genoeg spellen waarbij dat niet helemaal opgaat. Vooral bij de online browser games is het vaak zo dat het spel lang door blijft lopen omdat er steeds meer nieuwe spelers bij kunnen komen. De betere online multiplayer game schietspellen hebben een optie dat je met elkaar kunt praten tijdens de gevechten of operaties, waardoor de interactie tussen de spelers enorm groot is. Dat kan een voordeel zijn. Wil je een bepaalde groep spelers uitschakelen, dan is het handig wanneer je een beetje hulp hebt.

De verschillende schietspellen gaan overigens nog veel verder. Er zijn schietspelletjes waarbij je op dieren of targets moet schieten. In andere spellen zit je in een vliegtuig en moet je de vijanden vernietigen om zelf in leven te blijven. Weer een andere vorm van schietspellen op het internet zijn de tank spellen die je online kunt spelen. Al met al komen de spellen allemaal op hetzelfde neer: Grijp je wapens en zorg ervoor dat je raak schiet, want je weet nooit hoe goed de vijand met zijn wapens om kan gaan.