World of Tank Blitz is een populaire tank shooter game. Eerder schreven we over World of Tanks in onze World of Tanks review, een spel van dezelfde makers. World of Tank Blitz is echter een ander spel dan World of Tanks. Je leest alles over de verschillen in deze World of Tank Blitz review, samen met tips en veel meer!

World of Tank Blitz platformen

Het was mei 2013 toen Wargaming World of Tanks Blitz aangekondigde. Het duurde nog een jaar langer voordat er een definitieve versie uitgebracht werd in 2014, toen nog alleen voor iOS. De bèta testen zijn vervolgens later dat jaar gestart in Rusland en eind 2014 werd ook de Android versie wereldwijd uitgebracht. In 2015 werd dit opgevolgd door de versie voor Windows 10 gebruikers onder andere op PC. En in 2016 werd het spel ook nog uitgebracht voor Steam gebruikers.

World of Tanks Blitz is momenteel te spelen is op de volgende manieren:

  • iOS
  • Android
  • Steam
  • MacOS
  • Windows 10

Honderden tanks en grafische elementen maken WoT Blitz levendig

Met meer dan 300 tanks, geweldige grafische elementen en de aanpassingen om het spel te spelen met een touchscreen, zorgt World of Tanks Blitz ervoor dat het eenvoudig is om in actie te komen. Je gaat gevechten aan in een 7 tegen 7 setting, zodat de actie hevig maar kort is. En het leuke is – het maakt niet meer uit waar je bent. Wil je meer weten over World of Tanks Blitz? Lees dan snel verder in onze World of Tanks Blitz review.

World of Tanks Blitz spelen

Mobiele tanks in World of Tanks Blitz Wie begint te spelen met World of Tanks Blitz zal echter ook meteen een aantal nadelen ervaren, die je in de meeste gevallen gewoon op de koop toe neemt. Je start namelijk met slechts één tank, en het is geen al te beste tank. Het is een oude tank die ook nog eens langzaam is. Gelukkig is het vrij eenvoudig om van Tier 1 op te klimmen naar een Tier 2 tank, enkel door de tutorial te volgen. Dan heb je de keuze uit een tank in Tier 2 uit de volgende landen:

  • USSR
  • Groot-Brittannië
  • Duitsland
  • Verenigde Staten
  • Japan

Met deze tank mag je het zelf gaan doen vanaf dat moment. Vanaf daar kan het wat langzamer gaan. Het is redelijk eenvoudig en snel om tot Tier 4 te komen, maar Tier 5 en 6 zijn tijdrovend. Je kunt dit proces uiteraard versnellen door geld te investeren in goud. Wie het spel echt “eenvoudiger” wil maken, investeert meteen in een Premium account, zodat je kunt investeren in premium tanks. Niet dat de Premium tanks per definitie beter zijn dan de normale tanks in het spel – ze zijn gewoon uniek en hebben daarnaast het voordeel dat je er meer ervaring uit haalt en meer credits. Meer over tanks: beste tanks in World of Tanks.

Een goede internetverbinding is handig

Je moet echter wel zorgen voor een degelijke en snelle internetverbinding, anders is het zonde van je tijd om World of Tanks Blitz te gaan spelen. Het kan dan maar zo gebeuren dat je een geplaatst schot plaatst en lag ondervindt om er vervolgens achter te komen dat je tegenstander heel ergens anders op de kaart terug te vinden is. In sommige gevallen kan het verstandig zijn om van de Wi-Fi af te stappen en verder te spelen op je eigen 4G verbinding. Zorg in ieder geval dat je weet wat je beste opties zijn, en settle niet voor iets wat enkel voor frustratie zal zorgen. Je kunt World of Tanks Blitz beter niet spelen met een te trage internetverbinding. Wij hadden een snelle verbinding bij het schrijven van deze World of Tanks Blitz review.

World of Tanks Blitz update

World of Tanks versus World of Tanks Blitz

Hoewel World of Tanks Blitz erg aan pay-to-win gekoppeld wordt, is het aan jou zelf en de tijd die je wenst te investeren of het spel wel of geen groot succes is. Een ding is zeker: aan grafische elementen, tanks en andere zaken doet World of Tanks Blitz niet onder aan zijn grotere broer World of Tanks. Het feit dat je in kleinere aantallen gevechten aangaat (7 tegen 7) helpt heel erg mee in het spelidee en het versnellen van de gevechten. Mocht je denken dat het minder strategisch is omdat het in een kleinere setting gespeeld wordt, kunnen we je gerust stellen. World of Tanks Blitz is erg strategisch, net als World of Tanks!

Meer dan een miljoen downloads voor WoT Blitz

In 2015 had alleen de World of Tanks Blitz Android versie al ruim 1 miljoen downloads, met in totaal meer dan 40 miljoen spelers wereldwijd. Het spel is geïnspireerd op de browserversie maar heeft uiteraard aanpassingen voor de mobiele gebruikers, met andere elementen voor de mensen die afhankelijk zijn van een touchscreen. Het is zelfs mogelijk om aan te vinken dat je enkel tegen andere spelers uitkomt die ook gebruik maken van een touchscreen. Op die manier voorkom je dat je in het nadeel bent tegenover een toetsenbord en muis. Je kunt dit aanpassen in Settings > Other > “Same Controle Mode”.

Conclusie: World of Tanks Blitz een mobiele tank-game van hoog niveau

World of Tank Blitz is een variant op World of Tanks die het mogelijk maakt om op touchscreens te spelen. Deze feature is bijzonder in het mobiele tijdperk waarin browser games nu verkeren. Ben je een World of Tanks fan? Dan is er geen twijfel over mogelijk: probeer de mobiele versie World of Tanks Blitz zeker! Wil je liever op de computer spelen, kijk dan eens naar onze World of Tanks review.