De beste tank in World of Tanks. Het is een onderwerp waar veel over geschreven is, maar een eenduidig antwoord is er niet. Toch zijn er zeker manieren om te bepalen wat de beste tank is voor jou.

Tank levels: essentieel in World of Tanks

Wij schreven eerder een World of Tanks review, waarin we op de basis van World of Tanks ingingen. Het is nu tijd om dieper in deze online browser game te duiken: welke tank is het beste? Om tot de beste tank te komen die je kunt hebben in World of Tanks is het belangrijk om te weten dat er tanks met verschillende tier levels zijn. Dat zijn verschillende technologie levels waar de tanks aan voldoen. Wanneer je begint met het spel zal je uiteraard niet met een tier 10 beginnen, maar met tier 1. Als speler met een tank in tier 1 kan je niet uitkomen tegen een speler met tier 10 zodat er geen oneerlijke gevechten zullen plaatsvinden. Tijdens het spelen zal je credits en experience verdienen.

Nog niet overtuigd om World of Tanks uit te proberen? Lees hier 5 redenen om direct te beginnen met World of Tanks! Liever een online browser game? Lees onze review van Elvenar, de absolute #1 online browser game van dit moment.

Wil je echter sneller vooruitkomen in het spel, dan kan je ook goud aanschaffen waarmee je onder andere Premium Tanks kunt aanschaffen. Goud kan je ook verdienen met speciale missies of clan wars en met goud kan je naast de Premium Tanks ook betere munitie kopen, camouflage items, emblemen of ruimte om meer tanks te kunnen stallen.

Klasses per tank

 • Light tanks of Lichte tanks
 • Medium tanks of Middelzware tanks
 • Heavy tanks of Zware tanks
 • Tank Destroyers of Tankjagers
 • Self-propelled guns (SGP) of gemechaniseerde artillerie

De lichte tanks worden vaak gebruikt als verkenners binnen het spel, dit omdat ze goed te manoeuvreren zijn, klein zijn en weinig bepantsering hebben. De medium tanks zijn de middenmoot, ze kunnen zowel gebruikt worden als verkenners alsmede in gevechten. Medium tanks zijn vaak goed bewapend. De heavy tanks zijn zware tanks met een gewicht tussen de 29 en 190 ton. Dit zijn zwaar bepantserde tanks die goed bewapend zijn, maar ze hebben een nadeel: ze zijn traag.

Speciale tanks: destroyers en artillerie

Somua Sau 40 – Uitstekende tank!

De Tank destroyers (de naam zegt het al) zijn tanks die gemaakt zijn om andere tanks te vernietigen. Ze kunnen zowel light, medium als heavy zijn, maar hebben vaak een ding gemeen: een groot kanon dat vrijwel altijd in een open geschutskoepel staat. De gemechaniseerde artillerie zijn zwakke tanks die erg zwaar zijn, ze hebben echter een krombaan geschut in tegenstelling tot de meeste andere voertuigen die een vlaktebaan geschut dragen.

Wat zijn de beste tanks van World of Tanks?

Wanneer je puur en alleen naar de statistieken gaat kijken van de tanks, is het eenvoudig om een lijst te maken met 10 tanks die het beste scoren. Dit zijn tanks uit alle klassen.

T57 Heavy – Beste Heavy tank van World of Tanks

 • Tier 1 – L.Tr.
 • Tier 2 – T18
 • Tier 3 – Valentine AT
 • Tier 4 – Sau 40
 • Tier 5 – Pz. IV H
 • Tier 6 – Jg.Px. IV
 • Tier 7 – ISU-122S
 • Tier 8 – ISU-130
 • Tier 9 – Tortoise
 • Tier 10 – Obj. 430B

Als je echter gaat zoeken naar de beste light tank zal je op een Sheridan uitkomen. De beste medium tank is een Obj. 430B. De beste heavy tank is een T57 Heavy. De beste tank destroyer is een Badger, en de beste SGP is een leFH18B2. Op de SGT na (welke een tier vijf tank is) zijn alle tanks tier 10. Of dit ook de beste tanks zijn om mee te spelen? Dat ligt aan jou en je manier van spelen.

Conclusie: kies de beste tank die bij jouw speelstijl past!

Obj-430B – Beste medium tank van World of Tanks

Uiteindelijk hebben alle tanks hun eigen voordelen en nadelen. De spelers die dit het beste uit weten te buiten tijdens het spelen van World of Tanks, dat zijn de spelers die deze tanks de beste tanks in World of Tanks maken!