Elvenar opdrachten zijn een belangrijk onderdeel van deze browsergame. Wie voor het eerst start met Elvenar, die begint het beste met de tutorial. De tutorial bestaat uit een reeks Elvenar opdrachten die ervoor zorgen dat je munten, voorraden en andere beloningen krijgt. Deze zorgen er op hun beurt weer voor dat je sneller door de eerste fase van het spel heen kunt komen. Maar wat er in de meeste gevallen (of zeg maar rustig nooit bij wordt vermeld) is dat je ook te snel van start kunt gaan. Je kunt te gretig zijn om te beginnen, om te groeien en uit te bouwen.

Wat is de Elvenar tutorial?

Is dat iets verkeerds dan? Nee, dat is het zeker niet, maar je moet er wel rekening mee houden dat je de tutorial niet voor niets in kleine opdrachten tegelijkertijd krijgt. Als je te snel groeit, kan je jezelf later in het spel in de problemen brengen. Mocht je overigens de tutorial te snel af zijn, dan is het wel zo dat je gewoon de beloningen op een later moment nog kunt opeisen. Dat is overigens niet alleen het geval bij de tutorial van Elvenar, maar ook bij die van bijvoorbeeld Tribal Wars.

Waar moet je op letten tijdens de tutorial met Elvenar opdrachten?

Het onderzoekmenu, hier is het waar je te snel van start kunt gaan. Je kunt namelijk al precies zien wat de volgende doelstelling gaat zijn – althans die in het onderzoekmenu. Hoewel je dit allemaal doorloopt, hoeft dit niet te zijn wat de tutorial van je verwacht of verlangt. Het is verstandig om jezelf in te houden en te voldoen aan de tutorial en de opdrachten die je daar krijgt, zeker de eerste periode dat je speelt.

Let goed op bij het innen van Elvenar grondstoffen

Mocht je een groen vinkje zien staan links in beeld, ga dan altijd eerst kijken wat je hebt voldaan én wat de volgende opdracht is. Het zou zonde zijn als je alle voorraden en munten int om vervolgens te zien krijgen dat je een zak geld binnen moet zien te halen waarbij alle munten van je eigen huizen afkomstig moeten zijn. Een ding waarbij je echt veel te snel kunt gaan, zijn de confrontaties op de kaart.

Confrontaties: verover provincies pas als het moet!

De tutorial zal na verloop van tijd van je verwachten dat je een bepaald aantal confrontaties moet oplossen en een bepaald aantal provincies moet veroveren als onderdeel van Elvenar opdrachten. Heb je te snel provincies veroverd, dan heb je alle gemakkelijke gevechten gehad. Dan kan het best lastig worden nog om ervoor te zorgen dat je de tutorial kunt afronden.

Wanneer je voor de rest wel lekker groeit en verder gaat met je ontwikkeling, dan kom je soms jezelf tegen. De tutorial geeft je leuke bonussen in de vorm van munten, voorraad en in sommige gevallen zelfs marmer, staal en hout. Als je te snel groeit, merk je dat je een tekort aan een aantal van deze grondstoffen krijgt, je kunt je productie niet ver genoeg omhoog krijgen met de ruimte die je hebt. Fabrieken die groeien, hebben namelijk meer ruimte nodig. Die ruimte kan je verkrijgen door een bepaald aantal provincies te veroveren en door de balk vol te spelen van het eerstvolgende stadsuitbreiding in het onderzoekmenu. Daarnaast kan je ze ook kopen of krijgen bij aankoop van diamanten of een pakket. Aanbiedingen staan vrijwel altijd in beeld en verder kan je altijd extra diamanten aanschaffen.

Zorg eerst voor een goede basis van je Elvenar avontuur

Wie bij Elvenar opdrachten gaat vervullen, benut ongetwijfeld lang niet altijd alle mogelijkheden optimaal. Zorg dat je genoeg ruimte hebt voor een goede populatie, een marge aanhouden van 50-100 inwoners is zeker geen overbodige luxe. Daarnaast is het een balans zoeken tussen werkplaatsen bouwen die je voorraad aanvullen, en andere fabrieken die voor andere inkomsten zorgen.

Wist je bijvoorbeeld dat je altijd één grondstof hebt die sneller produceert? Je kunt dit zien aan de gele lijnen die eromheen staan of door het groene pijltje dat erbij staat wanneer je mobiel speelt. Deze grondstof doet het extra goed, en produceer je dus extra gemakkelijk. Leuke bonus toch? Nieuwsgierig geworden naar de Elvenar opdrachten? In de Elvenar review of het gebouwen overzicht kan je nog extra informatie vinden die je op weg kan helpen bij de beste start die je maar kunt wensen!