Bij een website over online browser games mag een Travian review niet missen. Travian is een online strategiespel dat veel overeenkomsten vertoont met andere strategiespellen zoals Tribal Wars, Grepolis en Forge of Empires (zie ook: Forge of Empires handleiding »). Toch heeft Travian genoeg kenmerkende elementen die er voor zorgen dat je direct ziet dat dit een ander spel is. Travian is te spelen in veel talen, is wereldwijd populair en ook in Nederland zijn er duizenden actieve spelers te vinden van dit spel. Waarom het zo populair geworden is, lees je in onze Travian review.

Wanneer je begint met Travian

Op het moment dat je een account aanmaakt bij Travian, heb je een unieke spelersnaam nodig en een geldig emailadres. Is dit eenmaal ingevuld, dan wordt de registratiecode naar je mail gestuurd. Klik op de link en je kunt direct beginnen met het kiezen van je stam. Ben je nieuw op Travian, dan worden de Galliërs aangeraden. Ben je een ervaren Travian speler, dan kun je ook kiezen voor de Romeinen en de Germanen. Elke stam heeft zijn eigen voordelen en deze zijn direct te zien in het startscherm (PIC).

Travian keuze Wat direct op zal vallen, is dat Travian veel meer gebruik maakt van plaatjes en afbeeldingen dan andere browser games. Bij Travian zijn de getekende personen overal terug te vinden en dat maakt het spel een stuk vermakelijker. Helaas zorgt dit er ook voor dat het spel er in de eerste instantie wat kinderachtig uit ziet, maar hier kom je al snel op terug wanneer je een paar minuten het spel aan het spelen bent. Want ook Travian draait helemaal om tactiek en strategie, waarbij je constant keuzes moet maken. Ga je voor het snel uitbouwen van je stad, of geef je meer aandacht voor het maken van troepen, wat ook niet gratis is maar waar je wel grondstoffen mee kunt stelen?

Travian review: hulp

Gelukkig hoef je niet direct alle keuzes zelf te maken. Wanneer je eenmaal een positie op de kaart gevonden hebt, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een handige hulp. Het is een tutorial die je uit kunt zetten wanneer je dat wilt, maar het is aan te raden om deze aan te laten staan.

Let op: De eerste stap is de helpfunctie uitzetten. Dit is onderdeel van de tutorial. Geen zorgen, je adviseur blijft gewoon rechts in beeld staan!

Dankzij de Travian tutorial kun je het spel rustig leren spelen. Je kunt de eerste vijf dagen dan ook niet aangevallen worden. De eerste 120 uur heb je namelijk beginnersbescherming. De huidige status van je bescherming vind je tijdens het spelen constant links in beeld. De beginnersbescherming geldt ook voor de mensen die via de Travian app spelen.

Hoe speel je Travian verder?

Travian kaart Dankzij de tutorial zal het spel gaandeweg steeds duidelijker worden. Het doel van het spel is dat je het dorp uit blijft bouwen om zo meer grondstoffen te produceren, en sneller troepen te kunnen maken. Dit is een logische basis van een strategiespel, net als het feit dat je samen zal moeten werken met de mensen om je heen. Wanneer je in je eentje blijft spelen, worden de uitdagingen te groot. Daarom is het goed om een stam te zoeken, en samen te gaan werken met andere mensen zodat jullie samen de vijanden af kunnen houden, of kunnen verslaan. Uiteindelijk draait het ook in Travian om werelddominantie, en met alleen je Travian held kom je er niet.

Kun je Travian gratis spelen?

Travian is volledig gratis te spelen. Je hebt alleen geduld nodig, maar in de meeste gevallen is dit prima te doen. Een half uurtje moeten wachten, is voor de meeste mensen geen ramp, zeker niet op de momenten dat zij nog een spel aan het verkennen zijn. Travian leent zich er prima voor. Het is echter wel zo dat het aan te raden kan zijn om een klein bedrag te storten, om zo gebruik te kunnen maken van extra voordelen. Zo kun je de productie in je dorp verhogen met het goud, je kunt gemakkelijker farmen (grondstoffen stelen) en het wordt makkelijker om andere bonussen te vinden tijdens het spelen.

Je kunt ook goud verdienen door spelers te werven. Een andere manier om de bouwopdrachten te versnellen, is door het kijken van korte filmpjes. Hier verdient Travian wel geld mee, maar jij hoeft het niet te betalen.

Eindoordeel Travian review

Travian tutorial De grote vraag die beantwoord moet worden in de Travian review, is of het spel de moeite waard is. Zoals al eerder aangegeven werd, ziet het spel er erg kinderlijk uit wanneer je het voor de eerste keer opent. Je kunt bijvoorbeeld je held aanpassen naar allerlei soorten haar en kleuren, en ook de opzet van het dorp ziet er wat basic uit. Tijdens het spelen wordt dit echter steeds meer vermakelijk, en interessant. Travian heeft dan ook genoeg opties om het spel leuk te houden. Zo is het spel zelf eenvoudig om te spelen en daarmee gemakkelijk te leren, maar het is zeker een uitdaging om ook zo snel mogelijk de ranglijsten te kunnen beklimmen.

Zelf vinden we de dagelijkse opdrachten en avonturen een belangrijk element in het spel. Dankzij deze opdrachten en uitdagingen houd je constant uitdaging in het spel. Er zitten heel makkelijke elementen in, maar voor andere opdrachten heb je echt de tijd nodig. De beloningen voor het voltooien van de opdrachten zijn bijzonder interessant en dit is zeker de moeite waard om eens te proberen. Nadeel is dat dit makkelijker is voor betalende spelers, maar dat kun je verwachten bij een online te spelen strategiespel tegenwoordig.

Het grote voordeel aan Travian is dat het ook prima gratis te spelen is. Door het kijken van korte filmpjes kun je bouwopdrachten versnellen, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan spelen via de Travian app. Op die manier kun je altijd iets nieuws aanzetten wanneer je onderweg bent, en ook dat is een voordeel die genoemd moet worden in de Travian review.

Durf jij het aan en weet jij binnen de kortste keren de top 10 te bereiken?