Rail Nation is geen standaard MMO browser game. Uit deze Rail Nation review zal blijken dat dit spel een browser spel is dat ook verder zal blijven gaan wanneer je niet speelt. De servertijd blijft gewoon doorlopen waardoor je constant nieuwe technologieën vrijspeelt, ook wanneer je niet actief bent. Rail Nation is daarmee een spel waaraan je maximaal tien minuten per dag hoeft te besteden, al kun je er natuurlijk veel langer achter blijven zitten wanneer je wilt. In deze Rail Nation review vind je alle relevante informatie over één van de beste online trein spellen in het Nederlands.

Tip: op dinsdag 2 augustus is om 14.00 een nieuwe wereld gestart. De komende maanden kun je hier heel goed terecht als beginner!

Waar draait Rail Nation om?

Rail Nation is een van de trein spelletjes op het internet. Het gaat hier om het opzetten van je eigen spoorwegnetwerk door treinen tussen industrie en steden te laten rijden. Je begint met een flink geldbedrag en daar kun je treinen, wagons en upgrades van kopen. Handig natuurlijk, maar het draait in Rail Nation niet om geld. Het draait om prestige. Wie aan het einde van de serverlooptijd de meeste prestige heeft, die wint uiteindelijk de wereld. Wanneer de looptijd afgelopen is, wordt de server opnieuw gestart en begint iedereen weer bij 0.

Dat lijkt vreemd en vervelend, maar eigenlijk is dit een welkome afwijking. In de Tribal Wars review en de Forge of Empires review zie je dat de spellen eigenlijk nauwelijks een einde hebben. Werelden kunnen werkelijk jarenlang doorlopen. Bij Rail Nation is dat niet mogelijk. Je ziet hoe lang de wereld nog open is, en dat betekent dat je hard op weg moet naar prestige. Daarvoor heb je flink wat geld nodig.

Hoe ziet het spel eruit?

De Rail Nation review moet zeker vermelden dat dit spel één van de mooiere spellen op het internet is wanneer het om browser games gaat. Je kunt de steden zien liggen en wanneer je meerdere treinen hebt, kun je alle treinen op de kaart zien rijden, wat een leuk extraatje is. De vormgeving van het spel is goed opgezet, waardoor het een vermakelijk spel is om te bekijken wanneer je moet wachten op een transport. Scroll gewoon eens over de kaart heen om te bekijken wat er nog allemaal op je wacht in dit spel!

Dit spel is voorzien van leuke geluidseffecten die het spel zeker kunnen ondersteunen tijdens het spelen. Het kan daarom de moeite waard zijn om eens te spelen met je geluid aan.

De ontwikkelingen in Rail Nation

Rail Nation is een spel dat draait om ontwikkelingen. Wil je prestige verdienen, dan moet je voortgang zien te boeken in het spel. Dit kost geld dat je kunt verdienen door de treinen te laten rijden, maar het kost je ook ontwikkelingspunten. Die worden bijgevuld en je kunt naast het aantal punten zien hoe lang het nog zal duren voordat je er weer een punt bij krijgt.

Rail Nation review: voorbeeld opdracht beloning

Let erop dat er twee manieren zijn om meer te ontwikkelen bij Rail Nation. Allereerst kun je het station upgraden en de levels van je gebouwen verhogen, zodat er meer mogelijkheden zijn, zoals meer treinen, snellere treinen, meer wagens enzovoorts. Daarnaast moet je nieuwe technologieën ontwikkelen, die je onder in beeld vindt. Deze nieuwe technologieën geven je nieuwe mogelijkheden en leveren je ook aardig wat prestige op, net als het volgen van de tutorial.

Beginnende spelers: aanmelden is eenvoudig

Heb je nog geen account bij Rail Nation, dan kun je binnen een paar seconden een account hebben. Je geeft een geldig mailadres op (belangrijk omdat je hier een bevestigingsmail op zal ontvangen) plus een wachtwoord dat je moet herhalen zodat duidelijk is dat je geen typfouten gemaakt hebt. Accepteer de algemene voorwaarden en vraag je af of je de nieuwsbrief van Travian wilt ontvangen. Na het bevestigen van je mailadres kies je de taal: Wil je in het Engels of in het Nederlands spelen? Daarna kun je direct beginnen met het maken van een eigen profielplaatje. Wees niet bang, je landt niet direct midden in het spel. De conducteur komt je direct verwelkomen en zal je uitleggen hoe het spel werkt aan de hand van een makkelijke tutorial.

Is Rail Nation pay-to-win?

Veel browser spellen hebben een hoog pay-to-win gehalte. Dat betekent dat de mensen die het meeste geld investeren, vaak het spel zullen winnen. Bij Rail Nation is het niet nodig om geld te investeren om het spel te kunnen spelen. Door een paar euro te storten, kun je wel veel sneller ontwikkelen, en tijd verkorten om zo sneller aan het geld te komen dat je nodig hebt om het spel wat makkelijker te kunnen spelen.

Echt nodig is dit niet. Het beste dat je kunt doen, is een account aanmaken om te bekijken of jij het zelf nodig vindt om een paar euro te storten. Wij hebben het zelf niet gedaan en hebben geen nadelen ondervonden, aangezien er constant genoeg te doen en te ontdekken is, ook wanneer je even geen opdrachten krijgt van de conducteur.

Rail Nation tips

Om goed te kunnen scoren in Rail Nation, kun je gebruikmaken van de tutorial, maar hier kun je echt niet alles in vinden. Daarom helpen we je direct op weg met een aantal Rail Nation tips. De eerste tip is de meest belangrijke:

Begin niet direct met spelen, maar kijk eens rond.

Het lijkt een rare tip, maar je zal snel genoeg merken dat het één van de beste Rail Nation tips die je online zal vinden. Je ziet namelijk verschillende industrieën om jouw stad heen liggen. Elke industrie produceert iets, of heeft iets nodig om te kunnen produceren. Het is compleet onzinnig om als een gek treinen te kopen en die heen en weer te laten rijden, want je moet in de gaten houden wat je precies waarheen moet brengen. Maar voordat je daarmee begint, moet je een stapje terugdoen.

Je hebt namelijk een stad waarmee je begint te spelen. Deze stad heeft bepaalde grondstoffen nodig om te groeien naar het volgende level. Dat kan van alles zijn, zoals planken, meel, of garen. Wanneer je op de stad klikt, kom je direct in het overzicht met de benodigde grondstoffen. Die wil je het liefst direct naar de stad krijgen.

Daarvoor moet je meestal een tussenstop maken. De planken, zoals in het voorbeeld hierboven, moeten gemaakt worden van hout. Het beste wat je kunt doen, is hout naar de zagerij brengen en de planken meenemen op de terugweg naar de stad. Op die manier krijg je alle grondstoffen en producten precies op de plek waar ze moeten zijn. Dit levert je ook het meeste geld op.

Combineer de ritten

Een trein kan 10 wagons trekken, maar meestal kom je niet aan dit aantal wagons op een trein, omdat er niet genoeg producten zijn om mee te nemen. Het beste wat je dan kunt doen, is combineren. Breng het hout naar een zagerij, en reis door naar een andere industrie om direct de goederen daar op te halen.

Op deze manier heb je minder rails en minder treinen nodig. Het duurt relatief gezien iets langer voordat je leveringen aankomen, maar dankzij het grotere volume zal je per rit aanzienlijk meer verdienen. Ook omdat de slijtage aan de treinen ineens een half keer zo snel gaat, omdat je minder treinen nodig hebt.

Bedenk wat je wilt in Rail Nation

Een andere van de Rail Nation tips die goud waard zal zijn, is bedenken waar je eigenlijk heen wilt gaan. Sporen kosten geld, en het upgraden van je station kost ook geld. Daarom is het niet verstandig om uitbreidingen te doen in richtingen waar je nog niets te zoeken hebt. Je wilt zo snel mogelijk het geld terugverdienen zodat je verder kunt gaan met het verdienen van geld door nieuwe uitbreidingen te doen.

Rail Nation spelen

Let goed op de prijzen van de verschillende goederen, en hoeveel het kost om hier te kunnen komen met de treinen die je hebt.

Let op de trein upgrades

Upgrades lijken in het begin een beetje onnodig, maar je kunt de snelheid van je treinen hier een stuk hoger mee maken. Daarnaast worden je treinen minder gevoelig voor slijtage. Wanneer je investeert in upgrades, betaalt dit zich altijd terug op de langere termijn.

Rail Nation tips

De Rail Nation app

Wil je ook trein spelletjes onderweg spelen? Dan is Rail Nation helemaal geschikt voor jou. De Rail Nation app is snel, en is vooral erg overzichtelijk voor een spel dat zoveel elementen heeft. De applicatie is voor Android en iOS te downloaden in de stores. De app kan af en toe haperen, het is dan verstandig om opnieuw op te starten.

Het grootste voordeel aan de applicatie is dat je de bonussen op het station kunt innen, zodat er een nieuwe bonus verdient wordt in je restaurants en andere servicegebouwen.

De leercurve van Rail Nation

Rail Nation is een spel dat je binnen een dag onder de knie kunt hebben. De tutorial legt je al veel uit tijdens het spelen, en met onze tips op deze pagina kun je al snel verder komen. Weet je het even niet meer, probeer dan de chat eens uit die rechtsonder in beeld actief is tijdens het spelen. De medespelers willen je hier graag helpen.

Naast deze mogelijkheden is er ook een support die snel en vriendelijk antwoord geeft op de vragen die gesteld worden, waardoor het nog makkelijker wordt om problemen binnen de kortste keren op te lossen tijdens het spelen van Rail Nation.

Eindoordeel Rail Nation

Rail Nation is een spel dat opvalt in de lijst met browser spellen. Het is één van de weinige trein spelletjes die echt de moeite waard is op alle vlakken. Grafisch is het spel goed opgezet, en de extra geluidseffecten zijn zeker welkom tijdens het spelen. De tutorial legt je in een paar stappen precies uit waar je op moet letten, zodat een online handleiding voor Rail Nation overbodig is.

Het spel draait om ontwikkelingen en daar heb je een beperkte tijd voor. Wanneer de speelwereld eindigt, wordt bekeken wie de wereld gewonnen heeft en daarna wordt iedereen weer op nul gezet om het vervolgens nog eens over te doen. Rail Nation is zeker geen spel waar je uren achter moet zitten om iets te kunnen bereiken, een aantal minuten per dag is genoeg om in ieder geval de top 100 in zicht te krijgen.

Tip: Begin altijd op de nieuwste wereld. Dit geeft je de meeste mogelijkheden en zorgt ervoor dat je niet direct helemaal onderaan staat zonder enige kans op een leuke eindscore.

Een groot voordeel in dit spel dat zeker in de Rail Nation review genoemd moet worden, is dat startende spelers altijd een duwtje in de rug krijgen, zeker wanneer je start op een wereld die al langere tijd actief was. Wees dus niet bang voor oneerlijke achterstanden!