Zoek je een stad bouwen spel en wil je dat er aardig wat strategie in mag zitten? Dan zijn er verschillende spellen die aan kunnen sluiten bij jouw eisen. Waar je eerder nog een spel moest kopen om deze te kunnen spelen, zijn er nu veel spellen gratis te spelen als browser games, waaronder ook het stad bouwen spel, om het maar even zo gemakkelijk mogelijk te noemen. Welke spellen zijn er in deze categorie en wat zijn de verschillen precies?

Stad bouwen spel zonder veel oorlog

Er zijn verschillende spellen waarin je een stad kunt bouwen. Wanneer je op zoek bent naar een spel waarop je matig actief zou kunnen spelen op de momenten dat je druk bent, dan is het goed om te kijken naar een spel waarbij je niet constant aangevallen kunt worden. Er zijn online strategiespellen waarin je een dorp kunt bouwen, maar waarin je het dorp net zo gemakkelijk kunt verliezen aan een vijand wanneer je even een keertje niet online komt. Forge of Empires is een stad bouwen spel waarin je wel aangevallen kunt worden, maar je zal je dorp nooit kwijtraken. Ook blijft je leger gewoon intact wanneer je een aanval hebt gekregen op het moment dat je er niet was. Ook zal een vijand slechts één gebouw kunnen plunderen, dus een groot probleem is er niet.

Forge of Empires

Zoek je een stad bouwen spel waarin jouw dorp niet overgenomen zal worden, maar moet er wel heel veel uitdaging zijn, kijk dan eens naar onze Forge of Empires review.

Een stad bouwen zonder oorlog maar met veel graphics

Elvenar review Wanneer je een stad wilt bouwen, je wilt er een leuk verhaal achter hebben en de graphics moeten je vrolijk kunnen maken op elk moment, dan is er naast Forge of Empires nog een leuke mogelijkheid. Je kunt ook Elvenar gaan spelen. Dit is een stad bouwen spel met veel leuke elementen en ook hier zal je jouw dorp niet snel kwijtraken. De game is echter net even iets fraaier opgezet en heeft veel meer spelers, waardoor het aantrekkelijker kan zijn. Denk je dat dit spel bij jou kan passen, kijk dan eens naar onze Elvenar review.

Maar ik wil wel oorlog!

Wil je een stad bouwen en andere steden over kunnen nemen, met het risico dat jouw dorp of stad ook ten prooi kan vallen aan andere spelers? Dan kun je het beter in de Tribal Wars hoek zoeken. Kijk naar onze Tribal Wars review wanneer graphics niet zo belangrijk zijn voor je, maar wanneer je vooral wilt dat het een leuke en makkelijke game is om te spelen, met een gemakkelijke applicatie om het onderweg ook te kunnen spelen. Vind je graphics wel belangrijk en wil je een spel gerust leren spelen in verschillende etappes, dan kun je naar onze Tribal Wars 2 review kijken. Dit is namelijk een volledig ander spel van Innogames waarin alleen de basis gelijk is aan de voorganger.

Waar moet je op letten bij deze spellen?

Al deze spellen hebben een aantal dingen gemeen. Zo heb je een bepaald aantal bewoners beschikbaar. Wil je meer bouwen en meer leger opzetten, dan moet je de boerderij uitbouwen naar een hoger level, of je moet aan de slag met het maken van woongebouwen zodat je meer mensen kunt huisvesten. Daarnaast hebben al deze spellen te maken met een soort oogst. Je hebt productie nodig om gebouwen te kunnen betalen, om leger aan te kunnen schaffen, of om verder te komen in het spel. Dat is een belangrijk element dat je goed in de gaten moet houden.

Al deze spellen hebben nog een element waar te vaak naar gekeken wordt. Er zijn ranglijsten en je kunt precies zien op welke plek jij staat op de wereld. Is dat erg relevant? Niet echt. Je kunt er beter voor zorgen dat jij jouw dorp of stad goed voor elkaar hebt zoals jij dat wilt, met de troepen die jij graag wilt hebben. Daar schiet je veel meer mee op dan op nummer 1 te staan, want dan heb je direct een schietschijf op je hoofd staan.

Stad bouwen spel en betalen

Al deze spellen hebben nog een element gemeen met elkaar. Je kunt bij alle spellen geld betalen om verder te komen in het spel. Het is een mogelijkheid die geboden wordt, je hebt het niet nodig om verder te kunnen komen. Het kan echter wel handig zijn om er eens naar te kijken. In sommige gevallen kunnen de spellen er net even wat leuker van worden, en om dat dan te laten liggen voor die ene euro, dat is ook weer zowat.

Zijn er meer steden bouwen spellen?

Er zijn veel spellen te vinden op het internet waarin je steden of dorpen kunt bouwen en waarop je een eigen imperium op kunt zetten. We hebben op onze website echter alleen de spellen vermeld waarvan wij weten dat ze veilig zijn en dat ze goed werken. Je kunt via het menu de rest van de spellen bekijken die we beschreven hebben. Het is sterk aan te raden om eerst goed te kijken naar het spel dat je wilt gaan spelen voordat je zomaar je e-mailadres opgeeft en de voorwaarden accepteert wanneer je een account aanmaakt bij een spel dat niet op onze website vermeld staat. Je zal niet de eerste zijn die hierdoor in de problemen komt.